AnnonceLuk annonce
I skyggen af sag om sexmisbrug blev der tændt lys

25-09-2016

Line Hedengran, Tømmerup havde taget initiativ til lysandagten søndag eftermiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Line Hedengran, Tømmerup, havde taget initiativ til en samlet lysandagt i Tømmerup Kirke søndag eftermiddag, for at skabe et fællesskab i en svær tid, hvor kirkens præst er varetægtsfængslet for sexmisbrug af mindreårige.

Søndag eftermiddag blev der tændt lys i Tømmerup kirke.  Kirken var stort set fyldt til sidste stol af borgere, som ville markere, at man står sammen i en svær tid. Med i kirken var også en lang række af præsterne fra Kalundborgegnen, samt provst Jørgen Noe.

”Vi er samlet for at få lyset og livet tilbage i kirken. Det er det, vi har mulighed for i dag gennem at være sammen ved at tænde lys, og ved at bede sammen, og sætte ord på de ting, som nu bekymrer os”, sagde Charlotte Ringsing-Pedersen, der er reservepræst i Tømmerup Kirke, og sognepræst ved Raklev Kirke, Helle Brink, fortsatte: Når der er noget som gør os fortvivlede, er det altid vigtigt at huske, at vi har hinanden, at der er et fællesskab, hvor vi kan søge sammen. For selv når ting er svære, er det bedre at dele det med nogen, end at sidde alene med det. At vi har et fælleskab i kirken, det skal vi også huske på, og det er derfor, at vi er mødtes her i kirken i dag”.

Det er Line Hendengran, borger i Tømmerup og mor til tre, der har taget initiativet til lysandagten, ”det gør ondt at køre forbi kirken og se, at lyset er slukket, og at der ingen flag er i flagstangen. Der hviler en mørk skygge over kirken, og det kan jeg næsten ikke holde ud at se på”, sagde Line Hedengran tidligere på ugen til TV-Kalundborg.

Line Hedengran har fået stor annerkendelse for sit initiativ, men også en løftet pegefinger,

”Jeg mødte en ældre borger i brugsen i går ,som lige gav mig en løftet pegefinger. Har Tømmerup ikke snart fået omtale nok”, blev jeg spurgt," fortæller Line Hedengran, og det med at tie tingene ihjel er, ifølge Line Hedengran, normalt for lokalområdet, ”hvis bare man tier stille så går det nok væk, der er desværre holdningen mange steder, men jeg håber, at vi begynder at tale sammen så, især de unge mennesker, kan få bearbejdet det der er sket, men jeg glad for den store opbakning til arrangementet, jeg er helt rørt”

Alle i kirken fik mulighed for at tænde et lys i kirken, ligesom der blev sunget en række salmer, en lille time i fred og ro med tid til forbybelse.

Præst forsat varetægtsfængslet

Der har hvilet en sort skygge over Tømmerup Kirke siden sognepræst Dan Peschack blev anholdt i juni måned, sigtet for sexmisbrug af mindreårige, Dan Peschack har siden anholdelsen siddet væretægtsfængslet. Præsten har tilstået samleje og seksuel omgang med en 13 årig pige, men har samtidig nægtet enhver form for sex-misbrug mod en 12-årig dreng.  

I torsdags modtog Midt- og Vestjællands Politi to nye henvendelser vedrørende den fængslede præst. De henvendelser undersøges nu af politiet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0