AnnonceLuk annonce
I morgen kan mobilen koste et klip

09-09-2019

Foto: Rådet For Sukker Trafik.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der er stor opbakning til klip i kørekortet for at tale i håndholdt mobiltelefon, når man kører bil. Knap otte ud af ti danskere mener, at det er godt, at det fremover også kommer til at koste et klip i kørekortet, hvis man bruger håndholdt mobil bag rattet. 

Fra i morgen, tirsdag den 10. september, koster det - udover en bøde på 1.500 kr. og 500 kr. til Offerfonden - også et klip i kørekortet at benytte håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets, computere m.v. under kørslen.

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken. For at få flere til at droppe den håndholdte mobil bag rattet, har et politisk flertal besluttet at skærpe sanktionen for at bruge håndholdt mobil mv. under kørslen. 

I befolkningen er der bred opbakning til skærpelsen. Især de ældre bakker op, mens der dog er færre blandt de unge, viser nye tal fra Rådet for Sikker Trafik. I en ny undersøgelse, hvor 1.120 personer deltager, svarer næsten otte ud af ti (79 %), at det er meget godt eller godt, at det fremover også kommer til at koste et klip i kørekortet. Kun otte procent synes, at det er meget dårligt eller dårligt. Der er imidlertid lidt forskel på, hvor begejstrede de enkelte aldersgrupper er for, at det nu koster et klip i kørekortet. Blandt personer over 60 år mener 83 %, at det er meget godt eller godt. Blandt de 18-35-årige er det 71 %, der deler den holdning. 

”Uopmærksomhed er et stort problem for sikkerheden på vejene. Sammen med kampagner og kontrol er et klip i kørekortet noget af det, der virkelig kan ændre folks farlige adfærd. Det er godt for trafiksikkerheden, at man nu sætter ekstra ind overfor uopmærksom kørsel,” siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Mange bruger håndholdt mobil

Meget tyder på, at der er noget at komme efter. I undersøgelsen, som Kantar Gallup har gennemført for Rådet for Sikker Trafik i august, svarer 34 %, at de nogle gange kommer til at bruge deres mobiltelefon eller GPS håndholdt. Problemet er størst hos de yngste bilister (18-35 år), hvor hele 57 % siger, at de nogle gange kommer til at bruge mobilen etc. håndholdt. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0