I kø for at støtte Røsnæs Brugs

Af Jens Nielsen

Der er stor opbakning til at støtte den nye Røsnæs Brugs. 121 mødte op til borgermøde torsdag aften.

Røsnæs Brugsforening var en realitet sidst i maj måned, og brugsen i Ulstrup skal nu stå på egne ben.

Der sker efter, at Kalundborg Brugsforening har besluttet, at det ikke længere er rentabelt at drive brugs på Røsnæs.

Torsdag aften havde den nyvalgte bestyrelse så indkaldt til borgermøde i forsamlingshuset, og her mødte 121 personer op for at høre mere om at bevare brugsen på Røsnæs.

”Vi skulle bl.a. have en tilkendegivelse på om folk vil støtte projektet og om de vil støtte økonomisk, og det ser heldigvis ud til at der er stor opbakning,” fortæller Kirsten Herløv, som er valgt som formand for den nye brugsforening på Røsnæs, og fortsætter,

”Vi startede i torsdags med at tegne lånebeviser á 1000 kr. stykket, og det ser ud til at gå rigtigt godt, folk stod i kø torsdag aften, men der er mange som vi ikke har nået endnu, men det arbejde går vi i gang med nu.”

Bestyrelsen bag Røsnæs Brugs regner med at skulle samle 500.000 kr. for at de kan starte op 1. september, når Røsnæs Brugsforening overtager Røsnæs Brugs.

”Lige nu er der er ro på bagsmækken, vi har bl.a. stor opbakning fra Coop, og jeg har kun hørt positive kommentarer om at vi selv overtager brugsen,” siger Kirsten Herløv.

Formanden oplyser, at til torsdagens borgermøde var der både lokale beboere, men også en stor gruppe af sommerhusejere.

Røsnæs Brugsforenings vision er fortsat at have en dagligvarebutik på Røsnæs, nu har der været Brugs på Røsnæs i 150 år og det skal der også være i fremtiden.

Skulle du være interesseret i at tegne et eller flere lånebeviser, kan du sende en mail til rbrugs2021@gmail.com, oplyser Kirsten Herløv.

Del