AnnonceLuk annonce
I forbrydelsens verden

27-10-2020

Tidligere drabschef i Politiets rejsehold, Bent Isager-Nielsen, holder foredrag i Buerup Forsamlingshus.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Buerup Forsamlingshus byder velkommen til tidligere drabschef i politiets rejsehold, Bent Isager-Nielsen. Findes der onde mennesker eller blot onde handlinger? Det er et af de spørgsmål, som Bent Isager-Nielsen forsøger at besvare, når han holder foredrag.

Liv I Forsamlingshusene og Buerup Forsamlingshus har inviteret den tidligere drabschef for rejseholdet til at holde foredraget ’I forbrydelsens verden’ torsdag den 26. november i Buerup Forsamlingshus. Bent Isager-Nielsen kalder selv sit foredrag for version 2.0, da han medbringer aktuel og ny viden om kriminalsager i Danmark. Bent Isager-Nielsen byder i dette foredrag indenfor i forbrydelsens verden og giver publikum et indblik i det ofte kolossale og minutiøse arbejde, en efterforskning består af. Med udgangspunkt i sine bøger fortæller han om sin karriere og giver eksempler på virkelige mordgåder og deres opklaring – herunder retsmedicin, afhøringsteknik, kriminalvidenskab, DNA-registrering og gerningsmandsprofilering. Han uddyber samtidig motiverne på forbrydelserne, hvor kunsten er at sætte sig ind i gerningsmandens tankegang. 

Endelig kommer han ind på ondskab og fascinationen af det onde, en fascination, der langt hen ad vejen formentlig er årsag til, at krimigenren i form af bøger, film og TV-serier om drab og opklaring heraf er så populær. Bent Isager-Nielsen sætter også et fundamentalt spørgsmål til debat. Findes der onde mennesker eller blot onde handlinger, eller om det onde nogle gange kommer fra den mest uventede kant.

Bent Isager-Nielsen 

I 1974 startede Bent Isager-Nielsen startede sin karriere i Politiet, og har siden da været tilknyttet Frederiksberg Politi, Rejseholdet, Københavns Vestegns Politi, Bagmandspolitiet og Nordsjællands Politi. Han har stået i spidsen for efterforskningen af utallige, ofte højt profilerede, kriminalsager foruden at have varetaget overordnede opgaver på såvel operativt som strategisk niveau inden for ledelse, kommunikation, formidling og organisationsudvikling.

Bent Isager-Nielsen har hyppigt optrådt i medierne, dels i forhold til konkrete sager, dels som ekspert og kommentator i forhold til overordnede emner inden for mange aspekter af politiarbejde, især efterforskning. I løbet af karrieren har han deltaget i flere særlige internationale seminarer og studieforløb, ligesom han har været involveret i særlige projekter under bl.a. Rigsadvokaten og Justitsministeriet. 2008 udgav Bent Isager-Nielsen bogen Man jager et bæst og fanger et menneske – en erindringsbog med fokus på personlige erfaringer og refleksioner over udviklingen i kriminaliteten i samfundet. Sammen med retsmediciner Hans Petter Hougen og retsantropolog Niels Lynnerup udgav han i 2012 bogen Efterforskerne– om ondskab, forbrydelse og straf. Den seneste bog ’De syv dødssynder’ skrevet sammen med retsmediciner Hans Petter Hougen og journalist Stine Bolther udkom i september 2018.

Bent Isager-Nielsen gik i april 2018 på pension efter 44 år indenfor Politiet. Han er i dag tilknyttet DR – både som ekspert i diverse kriminalsager og efterforskningsspørgsmål samt som vært på flere programmer og programserier. 

Foredraget med Bent Isager-Nielsen ’I forbrydelsens verden, version 2’ foregår i Buerup Forsamlingshus torsdag den 26. november kl. 19.30. Ønskes billetter skal de købes elektronisk via www.kalundborglif.dk 

Kulturarrangementer. som siddende aktivitet må stadig gerne foregår med over 10 deltagere.  Der er fokus på afstand og arealkrav. Mundbind er et krav, men må tages af, når man sidder ned på sin stol.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0