AnnonceLuk annonce
I Hvidernes fodspor

20-08-2016

Ubby Kirke, som Hvideslægten byggede. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Absalon, Esbern Snare og Skjalm Hvide, de fleste kender de herrer. Ingen anden dansk slægt har sat så meget spor i den danske historie som Hvideslægten.  Nu tilbyder Biblioteksklubben en historisk tur gennem Hvide-slægtens landskab under kyndig ledelse af arkæolog ved Kalundborg Museum, Martin Pavón.

Lørdag d. 3. september får man nu mulighed for at mærke historiens vingesus og blive taget med tilbage til Middelalderen via en bustur med guide. Turen vil veksle mellem foredrag i bussen og rundvisning på tre kirker.

Turens rundviser er middelalderarkæolog Martin Pavón, som i mange år har forsket i, og formidlet Hvideslægtens historie, kirker og borge. Med i bussen er også personale fra Kalundborg Biblioteker, der vil hjælpe og servicerer undervejs. Der udleveres også en litteraturliste med idéer til videre læsning om emnet.

Program:

Turen tager sin begyndelse på Torvet i Kalundborg, hvor dagen begynder med kaffe/te og et rundstykke.

På turen til Hvideslægtens landskaber, vil man besøge tre af slægtens vigtigste kirker og ejendomsbesiddelser; slægtens vugge i Fjenneslev ved Sorø, hvor der vil blive fortalt om kirkens og stormandsgårdens bygningshistorie samt forholdet mellem de to i vikingetid og tidlig middelalder.

Bagefter går turen til Sorø Klosterkirke, hvor der vil blive fortalt om kirkens historie, og tilknytning til Hvideslægten som gravkirke. Der vil blive fortalt om de mange berømte stormænd og konger som ligger begravet i kirkens gulv, og om åbningen af Esbern Snares grav i 1971, hvor man fandt et stort mysterium.

Frokosten indtages på Cafeen på Sorø Bibliotek og Kunstmuseum.

Til slut går turen til Ubby Kirke, som er Danmarks største landsbykirke, og hvis bygningshistorie knytter Hvideslægten til Ubby på langt bedre vis end Sæby Kirke ved Tissø. Med udgangspunkt i disse fortællinger, vil turen formidle den nyeste viden om Danmarks førende slægt i 11- og 1200-tallet, krydret med anekdoter og detaljerede fortællinger.

Kalundborg Biblioteksklub har tidligere haft busture til bl.a. Horsens Krimimesse, Herlufholm Kostskole og Sprogø. Denne gang er emnet for busturen "Hvideslægten", og det sker på opfordring fra medlemmerne af Kalundborg Biblioteksklub.

Praktiske oplysninger:

Lørdag d. 3. september kl. 9.30 - 16.30. Afgang ved Torvet udenfor indgang D ved Kalundborg Hallerne, Kalundborg

Pris: 315,- Prisen er inkl. en frokost sandwich, forplejning i bussen med kaffe/te, rundstykke og lidt sødt til tanden.

Billetter kan købes fra lørdag d. 20. august, hvor Biblioteket offentliggjorde efterårets arrangements-katalog.

Turen er kun for medlemmer af biblioteksklubben, men gratis medlemskab hverves igennem www.kalundborgbib.dk/klub  eller ved personlig henvendelse til et af Kalundborg Biblioteker.

Bemærk: Ved uforudsete kirkelige handlinger kan der ske ændringer i turens indhold og rækkefølge af besøgene i kirkerne.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0