AnnonceLuk annonce
Hyr en elev

27-09-2016

Rikke Louise Tordrup og Josephine Tobiassen med en af de plakater der informerer om dagsværkdagen. Foto: Jens Nieslen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Hvert år rejser tusindvis af elever sig fra skolebænken for at arbejde for en mere retfærdig fordeling af verdens goder. De arbejder frivilligt på Dagsværkdagen, og siden 1985 har de tjent 165 millioner til børn og unges uddannelse verden over.

Dagsværkdagen er altid den første onsdag i november, og i Kalundborg er flere hundrede elever fra Kalundborg Gymnasium klar til at tage fat med alt forefaldende arbejde, lige fra at passe farmors kat, fikse naboens have, pudse vinduer, få lageret sat i system, eller andre opgaver der lige mangles hjælp til. Både private og firmaer kan på forhånd byde ind med opgaver på hjemmesiden for operation dagsværk, od.dk/jobbank, hvor de enkelte job oprettes.

Eleverne fra Kalundborg Gymnasium er også selv på jagt efter job som kan udføres på dagen. Prisen for at få en af de friske elever til at udføre et stykke arbejde er minimum 350 kroner for maksimum fem timers arbejde, men der må selvfølgelig gerne betales mere.

”Sidste år fik vi samlet 106.000 kroner sammen her på Kalundborg Gymnasium, og vi håber at nå mindst det samme beløb i år”, fortæller Josephine Tobiassen og Rikke Louise Tordrup, der begge er med i den styregruppe der er nedsat på gymnasiet.

En af de muligheder som eleverne også vil anvende for at samle penge ind er raslebøsser, som flere elever vil benytte ved supermarkeder og i gågaden, her kan interesserede købe et stykke kage for et valgfrit beløb.

Bedre muligheder i Guatemala

Pengene fra dette års indsamling går i år til børn og unge i Guatemala.

En stigende strøm af unge mayaer fra Guatemala forsøger hvert år at nå til USA som illegale indvandrere. Det er unge uden uddannelse og job, som lever i fattigdom og med vold, utryghed og daglig diskrimination i deres eget land alene på grund af deres indianske oprindelse. Derfor søger de lykken i USA. Drømmen ender dog ofte som et decideret mareridt, når de unge begiver sig ud på en farlig rejse i menneskehandlernes vold.

Oxfam IBIS og Operation Dagsværks projekt ”Med Livet på Spil” vil gennem oplysning og kampagner skabe ny debat om årsagerne til og problemerne ved de unges massive flugt fra landet. De unge er vigtige aktører i at skabe forandringer i et stivnet samfund, og i dag ligger muligheden åben: For første gang længe ser en spirende demokratiseringsbevægelse, sat i gang af unge på sociale medier, dagens lys i det opdelte samfund.

Operation Dagsværk-projektet vil give de unge et reelt alternativ til den livsfarlige rejse og det hårde liv som illegal indvandrer i USA. Sammen med en række lokale organisationer og samarbejdspartnere vil projektet skabe uddannelse, jobs og politisk handlekraft for de unge mayaer i Guatemala, så de kan realisere deres drømme i deres eget land.

 Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0