AnnonceLuk annonce
Hvorfor der ikke blev EM i havneparken

24-06-2021

Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mange borgere har reageret på, at Kalundborg Kommune har meldt ud, at man ikke laver EM i Kalundborg Havnepark i år. Flere forstår ikke, hvorfor det ikke lader sig gøre, da flere andre byer gennemfører lignende arrangementer.

Lige nu spilles der EM i fodbold, og mange kalundborgensere er skuffede over, at det ikke er muligt at mødes i Kalundborg Havnepark, som man har gjort tidligere år, for at se fodbold på storskærm. Men Kalundborg Kommune har meldt ud, at man ikke laver arrangement for EM i år grundet COVID-19 restriktioner.

Michel van der Linden, der er direktør ved Kalundborg Kommune, fortæller, at selvom muligheden reelt er der, i forhold til de nye restriktioner, kræver det stadig en masse arbejde, og derfor har kommunen valgt ikke at vise EM i Kalundborg Havnepark i år.

”Vi genovervejede selvfølgelig, da der kom nye retningslinjer, men vurderede, at det ikke er noget, som kommunen kan står for i år. Jeg ved, at de gør det i fx København, men de sidder på stole, der skal stå på en helt bestemt måde, i et lukket område. Ydermere skal man have et bookingsystem. Det betyder, at vi skal lukke dele af Vestre Havnevej og afspærre området. Det er ikke bare sådan lige. Derudover er det ikke bare sådan lige at vise kampene over storskærm, der er også noget økonomi i det. Det tager altså ikke bare fem min. Så en ting er corona, noget andet er, at det ikke bare er ligetil,” fortæller Michel van der Linden, og fortsætter: ”Sidste gang stod nogle af foreningerne for det, men ingen har meldt sig på banen, og som tingene er lige nu, er det altså ikke bare lige at gøre. Se bare, hvor meget ekstra arbejde der er i det for de mennesker, der pt. knokler for at lave Kalundborg Rock’er.”

Også Hans Munk, der er formand for Kultur og Fritid, har fået mange henvendelser om, at kommunen ikke viser fodbold i havneparken i denne tid. Han er også ærgerlig, da han netop mener, at borgerne har brug for noget at stå sammen om i denne tid. Men han ved også, at restriktionerne ikke gør det let for kommunen.

”Det er rigtig ærgerligt, det kunne have været en dejlig fest, og det kunne vi godt trænge til i Kalundborg. Vi har brug for igen at kunne mødes, og have følelsen af at stå sammen om noget. Det kunne sagtens være en fest, hvor man fejrer, at det gik godt med Eriksen, og at landsholdet spiller og står sammen. Så det er da ærgerligt, at der ikke er midler til det,” siger han, og fortsætter: ”Men man kan altså ikke sammenligne med Ofelia Plads i København. I Kalundborg Havnepark vil man skulle spærre af, have vagter og afspærre dele af Vestre Havnevej af sikkerhedsmæssige årsager, da folk ellers vil stå lige udenfor afspærringen. Det problem har de ikke på Ofelia Plads i København. Det er sådan nogle ting, der gør, at det desværre ikke lader sig gøre i år. Det er ikke af ond vilje, men omstændighederne, der simpelthen gør det for omfattende. Men vi har virkelig brug for den følelse af at kunne være sammen om noget, og det kunne da være dejligt, hvis vi, som kommune, kunne lave et arrangement, der viser det.”

Ingen foreninger har meldt sig på banen

Lige som tilfældet er med EM er det således også med Skt. Hans aften. Ingen foreninger i Kalundborg havde meldt sig på banen til at afholde Skt. Hans Aften med bål, tale osv., som det ellers har været tradition i mange år. I Havnsø og flere andre byer i kommunen derimod, stod forskellige foreninger bag diverse arrangementer for at fejre midsommeren. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0