AnnonceLuk annonce
Hvor langt vil du gå for børnene?

31-05-2021

Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen sætter i uge 22 massivt fokus på normeringer i daginstitutioner, og inviterer til aktion hver for sig, bl.a. søndag den 6. juni i “Hvor langt vil du gå for børnene?"

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen sætter i uge 22 massivt fokus på normeringer i daginstitutioner, og inviterer til aktion hver for sig, men sammen online for at råbe lokalpolitikerne op. Da tiden stadig ikke kalder på traditionelle demonstrationer, kalder Forældrebevægelsen i stedet for til aktionen “Hvor langt vil du gå for børnene?” søndag den 6. juni i hele landet, således også i Kalundborg.

I hele uge 22 vil #HvorErDerEnVoksen sætte en masse aktiviteter i gang rundt om i hele landet, bl.a. går man sammen hver for sig søndag den 6. juni. Man laver samtidig en oplysningskampagne om normeringer i daginstitutioner. Efter at regeringen har vedtaget en historisk lov om minimumsnormeringer og fremrykket fuld indfasning til 2024, har Forældrebevægelsen rettet blikket mod kommunerne. Nu er det nemlig lokalpolitikerne, der skal vise politisk vilje til at sikre alle børn tilstrækkelig voksenkontakt i daginstitutionerne.

”Staten har givet papirs normeringer og en historisk lov, som sætter prop i besparelser. Nu skal kommunerne skabe gennemsigtighed for reelle normeringer på den enkelte institution. Minimumsnormeringer skal fremskyndes, gælde for alle institutioner og betragtes som en bund – ikke et loft. Vi regner med at kommunerne påtager sig et ansvar og imødekommer forældrene,” siger Marie Blønd, der talsperson for #HvorErDerEnVoksen 

I Kalundborg er man også klar til at støtte op om sagen for at vise lokalpolitikerne, at man ikke er tilfreds, og at det skal gøres bedre.

”Vi skal være sammen online, men vi går hver for sig, klædt i gult og med startnumre på. Det skal være tydeligt for enhver, at børnepolitik og normerings-problematikken også er noget at gå til valg på lokalt især her i Kalundborg, hvor vi har en af landets dårligste normeringer. Nu hvor pengene til minimumsnormeringer fra staten tildeles, flyttes forventningspresset til kommunerne. "Vores kommune skal tage action NU. Der er tildelt penge, og de skal bruges. Det hjælper ikke vores børn, at vi har en stor opsparing i kommunen. Børnene har været de store tabere i lang tid, og det har konsekvenser for børnene - og på sigt kommunen,” siger Christina Jensen fra #hvorerderenvoksen i Kalundborg. 

Hun bliver suppleret af Nanna Jørgensen, der også er en del af #hvorerderenvoksen  i Kalundborg: ”Forældrebevægelsen forventer, at kommunerne får beregnet de reelle normeringer på institutionsniveau, så man kan begynde at have snakken om, hvad der gælder på papiret kontra hvad der opleves ude i institutionerne. Der har længe været en forskel mellem Danmarks Statistiks normeringstal og de normeringer, som opleves ude i institutionerne. For et par år siden fik vi forældre til børn i forskellige dagtilbud i Kalundborg Kommune til at tælle børn og personale, når de hentede og afleverede deres børn. Nogle tidspunkter svarede det til tallene fra Danmarks Statistik, mens andre tidspunkter var det blot en enkel pædagog, som havde ansvaret for plus 10 nogle gange 20 børn. Det var virkelig en øjenåbner for der var desværre dage, hvor forældrene egentlig ikke havde lyst til at aflevere deres børn, fordi der manglede MANGE voksne.”

Praktiske oplysninger om søndag den 6. juni

Alle kan tilmelde sig aktionen “Hvor langt vil du gå for børnene” ved at købe et startnummer. Beløbet sendes på MobilePay 924565, og kvittering sendes på kontakt@hvorerderenvoksen.dk, så man kan modtage sit startnummer til selvprint. Søndag den 6. juni viser man, hvor langt man vil “gå” for børnene ved at gå en tur enten sammen med os eller gå selv, mens man er iført gul og sit startnummer, der opfordres til deling af sin aktivitet på de sociale medier. 

Foreningen går fra Munkesøens legeplads kl. 10.30, ned mod biblioteket for til slut at ende i havneparken. Der holdes afstand, og man opfordrer deltagerne til at have et opdateret Corona-pas. Pengene går til støtteforeningen for #HvorErDerEnVoksen i kampen om minimumsnormeringer i børnehøjde op til kommunalvalget 2021.   

Læs mere på www.hvorerderenvoksen.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0