AnnonceLuk annonce
Huspriserne er steget uafbrudt i et år

16-05-2021

Foto: Colourbox

Af Jens Nielsen

Salgspriserne på huse og ejerlejligheder er steget 12 måneder i træk, så gennemsnitspriserne nu er henholdsvis 14 og 17 procent højere på landsplan end for et år siden, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. I Kalundborg Kommune er såvel huse som fritidsboliger også steget.

Det er blevet dyrere at købe et hus eller en lejlighed i 12 måneder i træk. Dermed er priserne nu steget uafbrudt i et år. Det viser nye april-tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Det betyder, at salgspriserne på villaer og rækkehuse på landsplan er 14 procent højere end for et år siden, og at køberne i gennemsnit har betalt 17 procent mere for en ejerlejlighed end på samme tidspunkt i 2020.

I Kalundborg Kommune er huspriserne også steget det seneste år, faktisk hele 17% i følge Boligsidens Markedsindeks.

I april 2020 var salgsprisen pr. kvadratmeterprisen på 8.115, - kr., mens prisen i april var steget til 9.536, - kr. i gennemsnit.

Sommerhuse stiger også i pris

Det er ikke kun huse og lejligheder, der stiger i pris. Efter et lille prisdyk i slutningen af 2020 er sommerhuspriserne også steget de seneste måneder. Alene fra marts til april steg de med fire procent, så sommerhuse nu bliver handlet for 24 procent mere end for et år siden på landsplan.

Prisstigningerne på sommerhuse er størst i Region Sjælland og Region Hovedstaden, hvor det nu koster henholdsvis 39 og 30 procent mere at købe sommerhus, end det gjorde for et år siden.

I Kalundborg Kommune er fritidsboliger steget 22% det sidste år.

I April 2020 blev fritidsboliger i Kalundborg Kommune i gennemsnit handlet til 13.198, - kr. pr. kvadratmeter, mens prisen i april 2021 er steget til 16.165, - kr. i følge Boligsidens Markedsindeks.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0