AnnonceLuk annonce
Husk dine gamle briller, når du skal stemme

20-05-2019

Husk dine gamle briller, som du ikke længere bruger, når du skal stemme både til EU- og Folketingsvalget. Andre kan nemlig have stor glæde af dem.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Når alle danskere, herunder også kalundborgensere, inden længe skal af sted til valgstederne rundt omkring i landet, for at afgive deres stemme, håber Lions Kalundborg, at man vil tage sine gamle briller med, og donere dem i en god sags tjeneste.

Søndag den 26. maj og onsdag den 5. juni valfarter rigtig mange danskere til de forskellige valgsteder rundt omkring i landet for at afgive deres stemmer til EU- og Folketingsvalget. Således gør også kalundborgenserne, og Lions Kalundborg står klar med indsamlingsbokse ved flere af valgstederne i kommunen, fordi de håber på, at mange vil donere deres gamle briller til Afrika, da rigtig mange mennesker kan få stor glæde af brillerne.

Når man går til valgurnen til Europa Parlamentet eller Folketingsvalget, kan man altså donere sine brugte briller til Afrika. Lions Klub Kalundborg har bl.a. opstillet indsamlingsboks ved valgstedet i Kalundborg-, Rynkevang- og Tømmeruphallen, Raklev Sognegård og Musisk Skole.

"Vores brilleindsamlinger plejer at være populære, fx indsamlede Lions klubberne i Danmark ved sidste landsdækkende valg mere end 51.000 par briller, og da vi hører, at mange vælgere roser vores brilleindsamling, håber vi, at kunne sætte en ny rekord,” siger Per Kjelstrup fra Lions Kalundborg.

Et glædelig gensyn

Per Kjelstrup fortæller, at når Lions deler briller ud, oplever de stor glæde. Pludselig kan den synshæmmede se tydeligt igen. Specielt Afrika og Latinamerika er på modtagerlisten. 

”Over 30.000 par briller forlader hvert år vores opmålingssteder for at blive fragtet ud i den store verden. Hovedparten af disse briller er blandt andet indsamlet gennem Lions,” fortæller Per Kjelstrup.

Brillerne sendes til opmåling hos tre produktionsskoler, hvor skolens elever sorterer briller, renser og måler dem op. De markeres med styrke og pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke. Er brillerne kassable, tages glas ud, ligesom stel sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug. Når de defekte briller er sorteret fra, ender man op med ca. 30.000 par briller årligt, der får et nyt liv ude i verden.

På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere. 

Lions har længe kæmpet for det gode syn

Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions fx var Lions med i udviklingen af den hvide blindestok, uddannelse af førerhunde, etablering af øjenbanker og -hospitaler i 3. verdenslande, ligesom de har foretaget mæslingevaccinationer (mod blindhed) m.m.  Derfor er det også naturligt at syn og brilleindsamling er i fokus hos Lions klubberne i Danmark. 

”Der er brug for det. Hvert minut fødes der et nyt synshæmmet barn et eller andet sted i verden,” slutter Per Kjelstrup.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0