AnnonceLuk annonce
Uvurderlig hjælp da det brændte på

22-09-2019

Marie Neble, bagerst, sammen med Cecilie Boen Faarbech, Ronnie Sand Hansen og parrets tre børn Sebastian, Magnus og Mathias. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tvillingerne Magnus og Mathias er født to måneder for tidligt, og det har givet store udfordringer for forældrene. Da det brændte på trådte Marie Neble til som frivillig i Home-Start.

Organisation Home-Start tilbyder støtte, venskab og praktisk hjælp til familier med børn under skolealderen, og det er absolut ikke kun til socialt udsatte, også helt almindelige velfungerende familier kan have behov for hjælp i en periode.

For Cecilie Boen Faarbech og Ronnie Sand Hansen blev hverdagen i den grad udfordret da de to tvillinger Magnus og Mathias kom til verden to måneder for tidligt. I dag er tvillingerne godt to år gamle og storebror Sebastian er fem år gammel.

”Tvillingerne er født to måneder for tidligt, jeg var indlagt med børnene den første måned og vi kørte til kontrol på Rigshospitalet, hver dag de første måneder, de har været meget syge,” fortæller Cecelie Boen Faarbech, mor til de to tvillinger og storebror Sebastian.

Forældrene til de tre børn var i den grad presset og, hørte først om Home-Start da tvillingerne var et år gamle, men det ændrede så deres hverdag fremover.

Marie Neble er en af de 25 frivillige i Kalundborg under Home-Start, og hun blev sat i kontakt med familien, og det har været glædeligt for begge parter.

”Det har betydet rigtigt meget, bl.a. har det givet mulighed for at Sebastian kunne få noget kvalitetstid, enten sammen med os som forældre eller sammen med Marie. Det har været en kæmpe stor hjælp, det har virkelig betydet noget. Bare det at kunne køre ind og handle uden de to små har jo været helt fantastisk,” fortæller Cecelie Boen Faarbech.

Marie Neble har besøgt familien to timer om ugen i omkring et år og har hjulpet med forskellige huslige pligter, og ikke mindst har hun givet storebror Sebastian kvalitetstid.

”Jeg har været her når forældrene skulle ud af huset, men jeg har også kunne gøre rent, stege frikadeller, vaske noget tøj, jeg har været et pusterum for familien,” fortæller Marie Neble, som har fået et venskab med familien som helt sikkert vil række mange år frem.

De 25 frivillige i Home Start i Kalundborg har alle været gennem et kursusforløb inden de bliver sluppet ud for at hjælpe trængte forældre.

”Vi sørger for at dem som melder sig som frivillig kommer gennem et kursusforløb så de er klædt godt på inden de skal ud som frivillig, og vi matcher den frivillige med familien, og er hele tiden med på sidelinjen,” fortæller Rikke Kogi Jensen, der er lokalkoordinator hos Home-Start Nordvestsjælland.

Home-Start skal hele tiden bruge nye frivillige, skulle du have interesse i at hjælpe familier med børn, så læs mere på hjemmesiden www.home-start.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0