AnnonceLuk annonce
Home-Start i Nordvestsjælland fylder 10 år

31-08-2019

Familier kommer i mange forskellige konstellationer, men alle kan have brug for en hjælpende hånd, og det giver Home-Start Familiekontakt i Nordvestsjælland, der nu fylder ti år. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Home-Start, Familiekontakt, Nordvestsjælland fylder 10 år, og det bliver fejret, også i Kalundborg, den 5. september på Solsikken kl. 15-18. Home-Start håber at se både familier, frivillige, venner, samarbejdspartnere og andre gode folk til boller og lagkage.

I 10 år har småbørnsfamilier, under pres i Holbæk Kommune, kunnet få støtte af Home-Start Familiekontakt. For seks år siden blev afdelingen udvidet til også at dække Kalundborg. Familierne har haft et lille eller intet netværk. De har været ramt af skilsmisse, sygdom, stress eller er bare snublet i en alt for travl hverdag. Familier, der er beriget med tvillinger, trillinger eller mange skønne børn under skolealderen.

En af Home-Starts frivillige familievenner er kommet to timer om ugen med omsorg, nærvær og tid til forældrene – så de får overskud og tid til nærvær med deres børn, og Home-Start har mødt mange skønne og trætte forældre i de 10 år. 

Somme tider er Home-Start Familiekontakt bare en lille lettelse i hverdagen, og sommetider er det den vigtige brik, der får uddannelse, familieliv og eller forældreskabet til at gå op. Hos Home-Start har man oplevet forældre, der selv har valgt at blive frivillig i Home-Start, når deres børn blev større, og de endeligt fik sovet og deres overskud kom tilbage.

Hos de frivillige i Home-Start har man grædt mange gode tårer, når man er blevet berørt og beriget af alt den mellemmenneskelighed, der kan opstå i en god relation. Når familierne har fortalt, hvad to timer om ugen kan betyde, når ensomhed og vasketøjsbunker truer med at vælte læsset.

Home-Start har ydermere et godt samarbejde med de mange sundhedsplejersker i kommunerne. Ofte er det dem, der giver Home-Starts tlf.nr. til familierne. Men også sagsbehandlere, skoletandlæger og daginstitutionerne har være med til at udbrede kendskabet til organisationen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0