AnnonceLuk annonce
Hold rotterne ude af huset

08-10-2019

En rottespærre sættes i kloakken, for at forhindre at rotterne kommer fra hovedkloakken på din adresse. Foto:Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Antallet af rotteangreb er steget meget de sidste år, og rotter er en af de største udfordringer for det danske kloaknet. Boligejere kan nemt sikre sig mod rotter med en rottespærre, en opgave som Enghavens Entreprenør og Kloakmester udfører.

Niels Kæmpe, indehaver af Enghavens Entreprenør og Kloakmester i Vinde Helsinge ved Gørlev kan fortælle den ene skrækhistorie efter den anden, hvor han har været ude og forny kloaker og hvor hele huse er blevet raseret af rotter, derfor opfordrer han til at alle husejere for monteret en rottespærre i sit kloaksystem, for på den måde at holde ubudne gæster ude.

En rottespærre sættes i kloakken, for at forhindre at rotterne kommer fra hovedkloakken på din adresse, til alle stikledningerne. Det er en anordning med to klapper, hvor den åbner begge klapper når der kommer vand fra toilet, køkkenvask, håndvask osv. Når vandet har passeret rottespærren, så lukker klapperne i igen, så rotterne ikke har mulighed for at komme igennem.

”Rotten er som dig og mig, hvis vi kommer til en vej der er spærret, så finder vi en anden vej, sådan gør rotten også, så har du en rottespærrer fortsætter rotten ind til naboen” fortæller Niels Kæmpe, og fortsætter,

”Nu bliver det efterår og koldt, så søger rotterne ind i husene, så det er nu man skal se at få monteret en rottespærre.”

Udgifterne ved et rotteangreb kan blive meget store, derfor er der flere forsikringsselskaber som tilbyder nye kunder en rottespærre, oplyser Niels Kæmpe, som leverer og monterer en rottespærer for bare 2500 kr.

Og rotten er på mange måder et klogt dyr, der skal blot et hul til på størrelse med en stor tommelfinger, så er rotten inde

I en bekendtgørelse som trådte i kraft i 2013, er det bestemt, at det kun er personer med autorisation som kloakmester eller som er uddannet kloakmester, anlægsstruktør eller kloakrørlægger, der må sætte en rottespærre op. Denne bekendtgørelse er lavet for at rottespærren bliver sat rigtigt i kloakken, i forhold til at den ikke skal stoppe til og ødelægge kloakken.

Medarbejderne hos Enghavens Entreprenør og Kloakmester har et stort kendskab til kloaker og rotteproblemer, og hjælper derfor gene kunderne med at finde den rigtige løsning. Se mere på deres hjemmeside, klik herFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0