AnnonceLuk annonce
Høng og Gørlev samlede mange penge ind til godt formål

04-11-2019

kontakt@tv-kalundborg.dk

Da Gørlev og Høngs borgere gik på gaden søndag den 3. november for at samle ind til Dansk Flygtningehjælp, endte det med et flot resultat. Det lykkedes de to byers indsamlere at samle i alt 20.676 kroner ind til Dansk Flygtningehjælps internationale arbejde. 

Det er et godt resultat, lyder det fra Lene Baunegaard, som koordinerede indsamlingen i Høng. I Høng blev der samlet 13.527 kr. ind. Gørlev samlede 7.149 kr. ind. I Høng blev der samlet 1.886 kr. mere ind end sidste år. Alene i Høngcenteret blev der samlet over 2.000 kr. ind. I år har der i øvrigt været en stigning i brug af MobilePay. I Høng er penge indbetalt på MobilePay fx blevet fordoblet.

”Vi har i både Gørlev og Høng samlet flere penge ind end sidste år. Det har, for indsamlerne, været en god dag med tørvejr og opbakning fra mange borgere i byerne. Sparekassen Sjælland i Høng Centret stillede igen beredvilligt op, og sørgede for sammentælling af pengene. Det vil vi sige mange tak for. Alle fortjener en kæmpe tak,” siger Lene Baunegaard.

Alle har brug for tag over hovedet 

I år samler Dansk Flygtningehjælp ind til at give mennesker på flugt tag over hovedet. Om det består af mursten, plastik, ler, blik eller bambus, har alle mennesker brug for et hjem, for at overleve. Det gælder i verdens største flygtningelejr i Bangladesh, hvor næsten én million mennesker lige nu er stuvet sammen under usle forhold. Det gælder i Yemen, hvor sulten truer 10 millioner mennesker på livet, og det gælder for millioner af syrere, der fortsat er tvunget på flugt fra krigens ødelæggelser i enten deres eget land eller til et af nabolandene.

Hver en krone tæller ude i verden 

Det samlede resultat for hele landet kendes endnu ikke, da pengene stadig bliver talt op. Men sikkert er det, at pengene i år går til at give flygtninge tag over hovedet. For 218 kr. kan Dansk Flygtningehjælp give en familie på flugt udstyr til at lave et midlertidigt hjem. Det består af en presenning, 50 meter reb, 20 meter stålwire og 20 bambusstænger. For 1.000 kr. kan op mod fem familier altså få midlertidigt tag over hovedet.

Har man ikke haft besøg af en indsamler, kan man stadig nå at give et bidrag på MobilePay: 800055 eller på flygtning.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0