AnnonceLuk annonce
Læserbrev: Om Høng Kultur og Bevægelsespark.

07-03-2017

Om Høng Kultur og Bevægelsespark

For Lokalrådet i Høng er det ikke afgørende at sige nej til 10 mio. kr. fra Lokale og Anlægsfonden til Høng Kultur- og Bevægelsespark. Det afgørende, i forhold til det skitserede projekt er, at der bliver mere halkapacitet og flere foreningslokaler, der er fx kun planlagt en pavillon på 56 m2 til foreningslokaler. Vi tillader os at minde om, at beslutningen i kommunalbestyrelsen var at det nye projekt skulle erstatte lejemål i haller rundt om i Høng by.

Vi er i tvivl om, at det udpegede arkitektfirma har forståelse for forholdene i Høng. Og vi kan se at man andre steder får mere halkapacitet til færre penge. Til sammenligning så er det alment kendt, at hallen med springgrav som Gørlev Efterskole har fået opført kostede 17. mio. kr. Vi får tilsyneladende en hal uden springgrav, en mindre hal, 56 m2 foreningslokaler, en masse gangareal og en masse udenoms arealer for 45 mio. kr.

Umiddelbart virker det forkert, at gymnaster fra Høng forsat skal køre til Gørlev, når der nu afsættes 45 mio. kr., men der ikke etableres nogen springhal. Gymnastikken har et stort udviklingspotentiale samt store muligheder for at gøre en indsats i forhold til bosætningen.

Og det fremlagte projekt tager slet ikke hensyn til de behov som foreningerne har. I det skitserede projekt er der ikke planlagt foreningslokaler. Politikerne må således sikre, at dersom det gamle rådhus sælges, så skal der skaffes lokaler til foreningerne og det af samme kvalitet, som i det gamle rådhus. Vi forventer ikke, at det gamle rådhus sælges på denne side af kommunevalget, men der hviler et stort ansvar på politikerne, hvis de vælger et projekt som ikke har lokaler til foreningerne. Vi tillader os at citere fra beslutningsgrundlaget: "Der afsættes 35 mio. kr. til etablering af en B-hal med tilhørende foreningslokaler i tilknytning til Hønghallen."

På os virker det som om, at dem der tegner og planlægger halprojektet sidder meget langt fra Høng med statistikker og rapporter om hvordan fremtidens motion dyrkes. Vores ønske er noget der virker langt mindre end noget der bare er smart.

Niels Erik Danielsen, Høng LokalrådFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0