AnnonceLuk annonce
37 tilfælde af COVID-19 på plejecenter

18-01-2021

37 personer er, for 11 dage siden, konstateret smittet med corona virus på plejecenter i Høng. Arkivfoto:Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

20 beboere og 17 medarbejdere på Odinscentret i Høng er for 11 dage siden konstateret smittet med COVID-19. Der har siden gået rygter om, at der er tale den britiske variant, B117, der er meget smitsom, da B117 varianten med sikkerhed har været at finde i Høng tidligere. Det kan dog hverken be- eller afkræftes, at der er tale om netop den variant på Odincentret i Høng.

Styrelsen for Patientsikkerhed har informeret om, at der er konstateret den engelske variant B117 i Høng, dog er de test, der tidligere er konstateret med varianten B117 ikke fra Odincentret, hvor 37 er smittet med virus, men andetsteds fra. Dvs. Styrelsen for Patientsikkerhed kan hverken af- eller bekræfte, at der er tale om den engelske variant af virus, B117, på plejecentret i Høng.

”Styrelsen for Patientsikkerhed har fortalt os, at B117 varianten har været at finde i Høng. Men fortalte samtidig også, at ingen af dem, der er smittet på Odincentret, har været igennem den test, hvor man ser efter netop den variant. Dvs. det kan i princippet være den, men det kan også være, at det ikke er den,” fortæller Søren Ole Sørensen, der er direktør med ansvar for sundhed i Kalundborg Kommune, og fortsætter: ”Det er 11 dage siden, at vi kunne konstatere, at 20 beboere og 17 medarbejdere på Odinscentret i Høng er smittet med COVID-19. Siden da har der gået et rygte om, at det muligvis er den smitsomme britiske variant af corona - B117, fordi den er påvist i Høng tidligere. Men i dette tilfælde ved vi det ikke, da ingen af testene fra Odinscentret har været igennem den test, der påviser B117.”

Alle beboere er blevet vaccineret på lige fod med alle andre plejehjemsbeboere i kommunen, fortæller direktøren endvidere. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0