AnnonceLuk annonce
Stolt over Højteknologisk fabrik til 1,5 milliard kr

23-10-2018

 Corporate Vice President Ulla Grove Sidelman forklarer om den avancerede teknik. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En helt ny fabrik til 1,5 milliard kr. står næsten færdig hos Novo Nordisk i Kalundborg. En fabrik som Novo Nordisk med rette er stolt over. Tirsdag blev den højteknologiske fabrik vist frem for pressen og borgmester Martin Damm.

Lige først i maj måned 2015 var borgmester Martin Damm med til at tage første spadestik på en helt ny fabrik hos Novo Nordisk i Kalundborg. En fabrik som skal producere blødermedicin, en investering på hele 1,5 milliard kroner.

I dag tirsdag, var Martin Dam så tilbage hos Novo Nordisk, for sammen med den indbudte presse, at se den stort set færdige fabrik, og der er sket rigtigt meget siden der blev gravet med den gyldne spade tilbage i 2015.

Den nye fabrik er hele 1500 kvadratmeter i grundplan og i fem plan, kælderplanet er gravet 12 meter ned i jorden, samt fire etager over jorden.

En stor del af det højteknologiske udstyr er fremstillet hos underleverandører i udlandet, her er det testet og afprøvet, inden det er kørt eller sejlet til Kalundborg og derefter sat ind på de rigtige etager i den nye fabrik. Og det har været et stort puslespil at få de mange moduler ind i den rigtige rækkefølge, de mange etager er spækket med højteknologisk udstyr, det virker nærmest som om at der er brugt et skohorn for at få plads til alt udstyret.

”Alt det udstyr i ser er specialdesignet og fremstillet kun til den her ene fabrik, der er intet af det her som er i et varekatalog” forklarer Senior Vice President hos Novo Nordisk, Jan Hoff, som sammen med Corporate Vice President Ulla Grove Sidelmann og Senior Project Manager, Niels Fogt, viser rundt på den nye fabrik.

Normalt er der totalt adgang forbudt til den type fabrik med mindre man er medarbejder, men lige nu testes det avancerede udstyr og der er kun vand i rørene, kontrolrummet er fyldt med danske og mange udenlandske teknikere og ingeniører, som sidder fordybet foran de mange computerskærme, og flere steder på fabrikken er ledninger tapet til gulvet, ledninger som er koblet til forskellige måleinstrumenter, men de mange test er snart færdig, lige først i november bliver vandet i rørene skiftet ud med det rigtige produkt, og så starter endnu en omgang med mange test.

Selv om den nye fabrik stort set er færdig vil der først i 2020 kunne leveres blødermedicin til patienter. Indtil da skal der foretages en lang række af test og myndighedsgodkendelser.

”Vi er stolte over den nye fabrik,” siger Jan Hoff da rundvisningen er slut i den dybe kælder hvor teknikken til strøm, vand og damp er samlet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0