AnnonceLuk annonce
Højt humør til Operation Dagsværk

02-11-2016

Flere kunder støttede Operation Dagsværk projektet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Igen I år har tusindvis af elever rejst sig fra skolebænken for at arbejde for en mere retfærdig fordeling af verdens goder. De her arbejdet frivilligt på Dagsværkdagen, og siden 1985 har de tjent 165 millioner til børn og unges uddannelse verden over.

Dagsværkdagen er altid den første onsdag i november, og i Kalundborg har flere hundrede elever fra Kalundborg Gymnasium været klar til at tage fat med alt forefaldende arbejde, lige fra at passe farmors kat, fikse naboens have, pudse vinduer, få lageret sat i system, eller andre spændende opgaver.

På Kalundborg Bibliotek var Zaineb og Christine bl.a. igang med at vaske boghylder.

“Det er en god anledning til at få gjort nogle af de ting vi ikke rigtigt når I hverdagen”, sagde Jette Mygind, biblioteksleder på Kalundborg Biblioteker.

En af de muligheder som eleverne også kunne anvende for at samle penge ind er raslebøsser. Ved Føtex havde de tre veninder Kim Mathilde Emmelie Jensen, Kristina Frank Rosenberg Jensen og Samira Majid Shanocizadh taget opstilling, og de tre piger fik ved fælles hjælp og glade smil og højt humør, kunderne til at putte bade mønter og sedler I indsamlingsbøsserne.

Bedre muligheder i Guatemala

Pengene fra dette års indsamling går i år til børn og unge i Guatemala.

En stigende strøm af unge mayaer fra Guatemala forsøger hvert år at nå til USA som illegale indvandrere. Det er unge uden uddannelse og job, som lever i fattigdom og med vold, utryghed og daglig diskrimination i deres eget land alene på grund af deres indianske oprindelse. Derfor søger de lykken i USA. Drømmen ender dog ofte som et decideret mareridt, når de unge begiver sig ud på en farlig rejse i menneskehandlernes vold.

Oxfam IBIS og Operation Dagsværks projekt ”Med Livet på Spil” vil gennem oplysning og kampagner skabe ny debat om årsagerne til og problemerne ved de unges massive flugt fra landet. De unge er vigtige aktører i at skabe forandringer i et stivnet samfund, og i dag ligger muligheden åben: For første gang længe ser en spirende demokratiseringsbevægelse, sat i gang af unge på sociale medier, dagens lys i det opdelte samfund.

Operation Dagsværk-projektet vil give de unge et reelt alternativ til den livsfarlige rejse og det hårde liv som illegal indvandrer i USA. Sammen med en række lokale organisationer og samarbejdspartnere vil projektet skabe uddannelse, jobs og politisk handlekraft for de unge mayaer i Guatemala, så de kan realisere deres drømme i deres eget land.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0