AnnonceLuk annonce
Hjælper de unge og deres forældre

21-05-2020

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Grethe Lindbjerg er teenagecoach, og hun har i flere år hjulpet teenagere godt igennem teenagertiden, der kan være svær for både teenageren og forældrene. Udover at hjælpe de unge, hjælper hun også forældrene med en bedre kommunikation til deres børn.

Hvis usikkerhed, bekymringer og problemer er en del af et ungt menneskes hverdag, kan Grethe Lindbjerg måske hjælpe. Hun er oprindelig efterskolelærer gennem mange år, men har efterfølgende bl.a. taget en coachuddannelse samt en vejleder uddannelse, ligesom hun har skrevet flere bøger om netop teenagere og deres forældre. Grethe Lindbjerg står klar til at hjælpe med både små og store udfordringer. Det være i form af coaching og samtaler, hvor man kan få styrket sit selvværd, og få hjælp til at blive mere glad i hverdagen.

”Det kan være svært at følge med, når ens børn bliver til teenagere. Rollen som forælder forandrer sig i takt med, at børnene bliver ældre. Teenagetiden er fuld af udvikling på mange områder både personligt, mentalt og fysisk. Teenagetiden er også en løsrivelsesfase, hvor teenageren begynder at frigøre sig. Men der er stadig brug for forældrene – bare på en anden måde,” fortæller Grethe Lindbjerg.

Mange forældre kan indimellem være i tvivl om, hvordan teenageren i huset egentlig har det. De kan være i tvivl om, hvornår det er almindelige humørsvingninger, der plager, og hvornår der er noget, der virkelig trykker.

”Hvornår er det en dårlig dag i skolen, og hvornår er det tale om mistrivsel. Er det almindelig flabethed, du oplever fra din teenager, eller er din teenager ude på kanten?,” er blot nogle af de spørgsmål, Grethe Lindbjerg forsøger at hjælpe med at få svar på.

”Teenagere, unge, relationer og kommunikation er de vigtigste elementer i mit arbejde som teenagecoach. Mit arbejde går helt kort fortalt ud på, at hjælpe teenagere godt igennem teenagetiden. Jeg ved, hvor usikker og sårbar, man kan være. Ikke mindst i en tid, hvor der er stort fokus på præstationer, udseende og andre ydre faktorer,” fortæller Grethe Lindbjerg. 

Hele idéen er at få hjulpet unge med at få styrket deres indre selvværd til, at få ryddet op i tankemylderet og til at træffe gavnlige beslutninger i vanskelige situationer. Hjælpen foregår via coaching og individuelle samtaler samt via selvværdskurser og hjælp til eksamensangst.

Ikke kun hjælp til de unge

Grethe Lindbjerg tilbyder ligeledes kurser og foredrag for forældre og lærere, som ønsker at blive klogere på de unge

”På kurser og foredrag giver jeg idéer og redskaber til kommunikation og opbygning af gode relationer i familien og i skolen. Til forældre tilbyder jeg rådgivning om ungdomsproblemer og gode råd til livet i en teenagefamilie. Familierådgivning er også en mulighed,” siger hun.

Stor erfaring med i rygsækken

I sit arbejde som teenagecoach bruger Grethe Lindbjerg sin uddannelse som kommunikationsterapeut og vejleder, og hun trækker på sin erfaring fra mange år som lærer og uddannelsesvejleder på en efterskole.

”Jeg føler mig godt klædt på netop pga. min brede erfaring,” slutter Grethe Lindbjerg.

Grethe Lindbjerg har i øvrigt netop fået genudgivet sin første bog ”Tal med din teenager”, som er en lille håndbog til forældre om den gode kommunikation med teenagers. 

Læs mere om Grethe Lindbjerg på www.grethelindbjerg.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0