AnnonceLuk annonce
Hjælp til rygestop

03-09-2016

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Rygestopkampagne giver gode råd til rygere i Kalundborg Kommune, der vil holde op med at ryge.

Kalundborgensere, der gerne vil holde op med at ryge, kan over de næste to uger få ekstra hjælp. En række arrangementer stiller skarpt på rygestop og giver praktisk hjælp og støtte til rygerne.

”Vi ved, at seks ud af ti rygere i Kalundborg Kommune ønsker at holde op. Derfor benytter vi den landsdækkende kampagne til lokalt at gøre opmærksom på de mange gratis muligheder, som stop-parate rygere har for at få hjælp til at gennemføre et rygestop,” siger Jytte Larsen, sundhedskonsulent i Kalundborg Kommune.

Under sundheds- og idrætsfestivalen ’Sundhed i Bevægelse’ kan man lørdag den 3. september mellem kl. 10-14 møde rygestoprådgivere i kommunens telt på Klostertorvet. Her kan man få målt kulilteindhold, samt få råd og vejledning om rygestop. Derudover kan man fredag 9/9 fra kl. 15-17 møde sundhedskonsulenter i Kvickly i Kalundborg, og få målt kulilte og en snak om, hvilke muligheder der er for at få hjælp til rygestop.

En af dem, der har benyttet sig af Kalundborg Kommunes tilbud om hjælp til rygestop, er Jan Kristensen fra Høng. Han har nu været røgfri i ca. 1 år.

”Jeg fik rigtige gode tips til, hvordan jeg kunne komme igennem rygestoppet. Det betød meget, at jeg brugte nikotinerstatning i de første uger, så jeg undgik abstinenser. Jeg har det så godt med at være stoppet, og det er afslappende ikke at skulle tænke på at skulle ud og ryge hver gang, der er en pause,” siger Jan Kristensen.

Sundhedsstyrelsen råder til, at man får rådgivning før og under sit rygestop, enten ved at tilmelde sig et gratis rygestoptilbud i kommunen eller ved at ringe til Stoplinien på 8031 3131.

”Kampagnen skal sprede viden om, hvor man kan få hjælp, og hvad der har den bedste effekt, så man faktisk holder op. Hvis man bruger nikotinerstatning eller rygestopmedicin, er det fx vigtigt at vide, at begge dele virker bedst, når man bruger dem længe nok og hyppigt nok,” siger tobaksekspert Mads Lind, fra Sundhedsstyrelsen.

Fakta om kampagnen

Kampagnen ”Få hjælp til dit rygestop” er en landsdækkende kampagne, som skal få flere storrygere til at kvitte smøgerne. ”Få hjælp til dit rygestop” kører både på landsdækkende TV, i radio og på digitale medier. Sundhedsstyrelsen står bag indsatsen, der også støtter mange lokale initiativer til rygestop.

Fakta om rygning

  • Alle kan stoppe med at ryge, men mange forsøger at stoppe flere gange, før det lykkes. 
  • Chancen for at lykkes med et rygestop bliver fem gange større, hvis man får hjælp til det.
  • Personer, der dagligt ryger 15 cigaretter eller derover, lever i gennemsnit 8-10 år kortere end personer, der aldrig har røget.
  • De fleste storrygere ønsker at stoppe. Det gælder for mindst 6 ud af 10 rygere.
  • Trangen til tobak er størst i begyndelsen af rygestoppet.  Men den bliver hele tiden gradvist mindre.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0