AnnonceLuk annonce
Heste i lommeformat

31-08-2019

Lørdag var der stævne for miniatureheste på Solbjerggård ved Høng. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hele lørdagen var der stævne på Solbjerggård i Solbjerg ved Høng, hvor 47 miniature heste og ejere fra hele landet deltog i forskellige konkurrencer.  

Hesten er ikke meget større end en stor hund, det er de såkaldte miniature heste, der er tale om. Lørdag var der nemlig miniatureheste stævne på Solbjerggård ved Høng, hvor de små heste deltog i forskellige discipliner sammen med deres ejere. Hestene er omkring ca. 80-90 cm høje, og ligger oftest på en vægt mellem 70 og 115 kg. De er således en hel del mindre og lettere end de fleste heste, man ser gå på markerne rundt omkring. 

”Avlsforeningen for Miniatureheste kontaktede os, og på den måde kom stævnet i stand. I morgen holder Rideklub Vestsjælland fx også klubmesterskab her. Derudover afholder vi også kørestævner og meget andet,” fortæller Malene Bundgaard, der er daglig leder på Solbjerggård. 

Vil gerne lave flere lokale arrangementer

Stævnet med de små heste bød på mange forskellige discipliner hele lørdagen på Solbjerggård, men foreningen afholder stævner mange steder.

”Der er alle mulige forskellige discipliner, og vi laver stævner både på Sjælland, Fyn og i Jylland, så alle har mulighed for at deltage. Vi har fx en årlig kåring på Fyn, et årlig føl- og plagskue i Jylland eller på Sjælland, og et internationalt show i Jylland hvert år. Derudover har vi også mindre stævner rundt omkring. Vi vil dog gerne samarbejde med andre foreninger også for at vise vores heste frem, men også for at få lavet noget mere lokalt rundt omkring,” siger Gry Frellesvig Bertelsen, der er bestyrelsesmedlem i Avlsforeningen For Miniatureheste, og i øvrigt bor i Gørlev.

Bromme Kørerforening har overtaget forpagtningen af ridehuset og ridebanen på Solbjerggård fra Malene og Dennis Bundgaard, dog er Malene Bundgaard stadig daglig leder af Solbjerggård. Har man spørgsmål i forbindelse med at booke Solbjerggård, der lejes ud til mange forskellige formål, kan man derfor henvende sig til Malene Bundgaard på tlf.nr.20218002.

Vil man derimod gerne vide mere om miniatureheste og/eller stævner, kan man se mere på foreningens side på Facebook: ’Avlsforeningen For Miniatureheste’.

Sidste weekend var der i øvrigt også stævne på Solbjerggård, dog med verdens største hesteracer. Læs mere her: Nogle af verdens størsteKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0