AnnonceLuk annonce
Her har rigtigt mange ventet på en taxa

24-04-2019

Den gamle taxa bygning er nu revet ned og skal give plads til udvidelsen af havneparken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens NIelsen

Rigtigt mange kan huske at de har stået og ventet på en taxa ved taxa-kontoret på havnen i Kalundborg. Nu er bygningen revet ned og skal give plads til udvidelse af havneparken.

Kalundborg Taxa havde i rigtigt mange år kontor og radiocentral i den lille bygning på vesthavnen i Kalundborg, lige ved siden af pølsevognen. Pølsevognen er flyttet og nu er den gamle taxabygning revet ned for at give plads til udvidelsen af havneparken.

Der er ingen tvivl om at rigtigt mange Kalundborggensere har minder fra gamle dage hvor folk efter en bytur, som tit endte i den nederste ende af Skibbrogade, skulle hjem og derfor havde brug for en taxa. Derfor var der tit rigtigt mange forsamlet på pladsen foran kontoret, i kamp om at få den næste taxa.

Døren ind til bygningen førte ind i en lille bitte mellemgang hvor det så var muligt at bestille sin tur gennem en lille glasluge, og konstant lød det i radioen, ”flere vogne til kontoret”, ”nærmeste vogn til kontoret,” men nu er det hele slut, taxa Kalundborg flyttede til andre lokaler i Elmegade, og nu er den gamle og efterhånden slidte bygning revet ned sammen med transformerstationen som den var bygget sammen med.

Udvidelse skrider frem

Den næste etape af havneparken har været i gang siden efteråret sidste år, og skrider godt frem. Fundamentet til den nye café er støbt og mod vandet arbejdes der på at etablere terrasse-niveauer ned mod vandet. Det flotte træ er ved at blive monteret og ingen tvivl om at det bliver rigtigt godt og funktionelt, det har været et stort ønske fra brugerne af havneparken.

Inden længe skal entreprenørerne være færdig og der bliver igen plads til en lang række af spændende arrangementer i havneparken, byens nye mødested.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0