AnnonceLuk annonce
Her er der plads til både store og små dyr

27-05-2020

Jesper Bentsen har bl.a. en stor passion for biavl, og har indrettet en bigård på golfbanen. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Golfklub er mere end blot en golfklub. Det er nemlig en dyrevenlig golfklub. Der er dog ikke tale om næstekærlighed til katte og hunde, men derimod bier og fugle. Det er nemlig en golfklub, hvor der er plads til det lidt mere vilde dyreliv i form af rådyr, harer, insekter samt bier og store og små fugle. 

I Kalundborg Golfklub forsøger 39-årig Jesper Bentsen at passe på alle de dyr, der færdes omkring golfbanerne. Han har arbejdet som greenkeeper i mange år i andre golfklubber, og kom til Kalundborg Golfklub for snart tre år siden, hvor han nu arbejder som chefgreenkeeper – et job han elsker. 

”Jeg har altid elsket naturen, og mener sagtens, at man kan kombinere golfspil med en naturoplevelse. Jeg er selv biavler, og holder meget af det rige dyreliv, der er herude. Vi har plantet små 2000 m2 med bi-venlige løgplanter og blomster, og der er områder, som vi slet ikke rører ved, som får lov at vokse vildt for dyrenes skyld. Vi har lavet fodertrug til rådyrene med sliksten og korn og insekthoteller rundt omkring på banen. Det vrimler med dyr herude, og det er vi alle meget glade for,” fortæller Jesper Bentsen, og fortsætter: 

Vi har også bygget en masse fuglekasser, og har solgt anparter i dem til medlemmerne, så de også bliver involveret. Det er alt fra musvitkasser til stære- og rovfuglekasser. Derudover forsøger vi at undgå alt gødning, der ødelægger naturen.”

Næsten normale tilstande 

Man har dog i en periode ikke kunne nyde den smukke natur omkring golfbanen, da Kalundborg Golfklub har været lukket helt ned grundet COVID-19, men man fandt imidlertid hurtig ud af, at det var muligt at dyrke sin idræt til trods. Man kunne nemlig spille to og to, altså gå med den samme faste makker på banen, og så var det bare selve klubhus, café, omklædningsrum og toiletter, der var lukket ned. 

”I dag er vi næsten tilbage til normale tilstande nu. Vores café åbnede i mandags, deraf også klubhuset. Kontor og toiletter er ligeledes åbne. Omklædningsrummet er endnu lukket, men vi forventer at kunne åbne op for det sidste den 8. juni,” fortæller Thomas Andersen, der er klubmanager i Kalundborg Golfklub.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0