AnnonceLuk annonce
Helt nyt mobilt dige skal stå sin prøve

04-01-2017

De store 'bogstøtter' samles til et mobilt dige. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Borgere og beredskab arbejder i øjeblikket på højtryk for at sikre sig mod oversvømmelse. På Reersø skal en helt ny mobil dige stå sin prøve.

Flere gange i de seneste år er mange sommerhuse på Reersø blevet ødelagt af vand efter oversvømmelser. En stormflod ser ud til at ramme store dele af det sydlige Danmark, onsdag aften og natten til torsdag. Kalundborg Kommune går heller ikke fri, og netop Reersø forventes at blive hårdt ramt, men et helt nyt mobilt dige skal forhåbentligt sikre at skaderne bliver minimale.

Det mobile dige, en såkaldt Boxwall, er netop leveret til Reersø Dige- og Pumpelaug blot få dage før jul, og nu skal det så stå sin prøve.

Dige- og Pumpelauget har købt 300 meter af det mobile dige.

Det mobile dige blev sat op på Strandvejen onsdag eftermiddag og skal sikre et stort sommerhusområde fra at blive oversvømmet.

Diget er leveret som et samlesæt, mest af alt ligner det store bogstøtter, og det er også sådan systemet virker, vægten af vandet anvendes nemlig som forankring.

Vandstanden forventes at kulminere på Reersø og i Kalundborg omkring midnat og frem til kl. 03.

I Kalundborg kommune vil Reersøvej (vejen til og fra Reersø) mellem Skiftevej og Dalbyvej blive spærret kl. ca. 18.00 for at modstå vandmasserne. Redningsmyndighederne er orienteret herom, såfremt der skulle opstå behov for afhentning af akut og/eller alvorligt syge borgere på Reersø, ligesom trafikselskaberne er orienteret om spærringen af vejen.

Vaders til spotpris

Når vandet stiger på Reersø er der måske flere som tænker at et par vaders ville være en god ting at have i hjemmet, og Reersø købmanden Robert Bang Hansen, som jo er kendt for at finde de gode tilbud til kunderne, modsat ved købmanden også at pris og efterspørgsel hører sammen, så derfor kunne man se et helt fantastisk tilbud på vaders uden for købmandsforretningen i dag, som nok fik smilet frem hos de fleste. Vaders kr. 999,-, normalpris kr. 299,-. Hvor mange par Robert Bang Hansen fik solgt vides ikke.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0