AnnonceLuk annonce
Helt nyt krydstogtskib anløber Kalundborg

18-09-2019

Det nybyggede Spirit of Discovery anløber Kalundboeg Havn på mandag morgen. 

Af Jens Nielsen

Mandag morgen anløber det helt nybyggede krydsskib Spirit of Discovery, Kalundborg Havn. Allerede tirsdag anløber endnu et krydstogtskib, der dog er meget noget mindre og meget ældre.

Det er kun et par måneder siden at det helt nybyggede krydstogtskib Spirit of Discovery blev sat i drift. Mandag morgen kl. 9 anløber det Kalundborg Havn, med små 1000 gæster ombord, og lægger til ved den kaj der gennem de sidste mange år er blevet brugt til krydstogtskibe i Østhavnen.

Malingen er knap tør på det 237 meter lange og 35 meter brede krydstogtskib når det kommer til Kalundborg. Det nybyggede krydstogtskib tilhører Saga Cruises i England og skibet er hjemmehørende i London.

Der er plads til 999 passagerer og 505 besætningsmedlemmer ombord, og der er god plads til gæsterne. Normalt har skibe i den størrelse plads til væsentligt flere passagerer, men på Spirit of Discovery er der masser af luft og luksus til passagererne. Alle kahytter er fx med balkon, og større end på andre krydstogtskibe. Der findes desuden flere forskellige restauranter og barer ombord.

Spirit of Discovery ligger i Kalundborg Havn frem til mandag aften kl. 19.

En ældre dame anløber

Allerede tirsdag anløber det næste krydstogtskib Kalundborg, det er dog noget mindre og væsentligt ældre. Der er tale om M/S Nordstjernen, en ældre dame med masser af charme, tilsat nye og moderne bekvæmmeligheder.

Skibet blev bygget i 1956 på skibsværftet Blohm & Voss. Efterfølgende er det blevet grundigt moderniseret i 2000 og senest renoveret i 2014.

På trods af moderniseringen har man forsøgt at bevare skibets oprindelige stemning og atmosfære. Derfor har man bevaret alle originale kunstværker, samt det klassiske træinteriør kombineret med ny messing, hvilket er gennemgående for hele skibets indretning.

M/S Nordstjernen er 89 meter langt og 13 meter bredt og kommer til Kalundborg tirsdag morgen kl. 8, hvorefter de omkring 100 gæster skal på en vandretur på Røsnæs og et besøg på Dyrehøj Vingård, inden der sejles videre kl. 16, oplyser salgschef Michael D. Larsen, Kalundborg Havn.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0