AnnonceLuk annonce
Hej, hæ og hejsan

23-01-2017

Børnekoncert 'Nordisk, nøj det er for børn' i Ubby den 29. januar.

Af Gitte Korsgaard

Børn fra hele Norden kender Pippi Langstrømpe, Mumitroldene og H. C. Andersens eventyr. Og de nordiske sprog har meget til fælles – fx hedder 'hej' på finsk 'hei', 'hæ' på islandsk, 'hejsan' på svensk og 'heisann' på norsk.

Med det nordiske fællesskab i kufferten har sangeren Lone Wernblad fra Kalundborg for nyligt været på koncertturné rundt i de nordiske lande sammen med sin svenske makker Peter Wemö og deres børnekoncert 'Nordisk, nøj det er for børn.'

Nu er de tilbage i Danmark, og på søndag den 29. januar spiller de i Ubby Forsamlingshus for børn og deres familier.

Sangeren Sara Grabow er også med i koncerten, og det er af hensyn til hende, at koncerten er flyttet til kl. 11 i stedet for oprindeligt kl. 14. Hun er nemlig med i Østre Gasværk Teaters teaterkoncert Jordens Søjler, og dens spilleperiode er netop forlænget. Så lige efter Ubby-koncerter skal hun skynde sig videre. 

Den nordiske turné er støttet af Nordisk Kulturfond, Kulturkontakt Nord og Den Ingwersenske Fond, og efter Ubby går turen videre til Færøerne og Grønland.

Koncerten indeholder både kendte og mindre kendte børnesange fra de forskellige nordiske lande sunget på de originale sprog. "Formålet med 'Nordisk, nøj, det er for børn’ er at lære børnene i de nordiske lande, at der ikke er så meget forskel på os, og så selvfølgelig at vække en sproglig nysgerrighed," siger Lone Wernblad.

Efter koncerten kan de børn, der har lyst, være med til selv at lave en sang sammen med Peter Wemö og Lone. Koncerten varer en lille time, det samme gør børnenes sangskriverworkshop bagefter.

Billetter kan købes ved indgangen eller på kalundborgbib.dk under ’Det sker’. Arrangør er Den Kulturelle Rygsæk.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0