AnnonceLuk annonce
Headspace har nu åbnet kontoret i Kalundborg

19-03-2021

Ungerådgivere ved headspace, Yasemin Ucar (tv) og Jonas Hamborg Jensen samt Lisbeth Smidth Jensen og Maj Jørgensen, to af de frivillige. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tirsdag åbnede headspace Kalundborg dørene op for unge, der har brug for at snakke. Grundet COVID-19, og deraf alle restriktionerne, er arbejdsgangen dog lidt anderledes end normalt. 

Headspace er et gratis og anonymt rådgivningstilbud målrettet børn og unge i alderen 12-29 år. Under mottoet ”nogen at tale med” er headspace et tilbud på de unges præmisser, hvor unge både kan lave en aftale på forhånd, komme direkte ind fra gaden (dog ikke lige pt. grundet COVID-19), SMS’e eller chatte med en af ungerådgiverne hos headspace. Headspace har rådgivning i 25 danske byer pt.

Hos headspace Kalundborg er der fast tilknyttet to ungerådgivere, Jonas Hamborg Jensen og Yasemin Ucar. Derudover er der lige nu fire frivillige i organisationen i Kalndborg. Ligesom der én gang om ugen kommer en socialrådgiver samt en fra psykiatrien.

”Det er dig, der bestemmer. Det vil sige, at vi taler om netop det, du ønsker, og i det tempo, som du finder naturligt. Intet er for stort eller småt. Det vigtigste er, at du føler dig tilpas og tryg ved at tale med os,” således skriver headspace ydermere på sin hjemmeside, hvor de henvender sig til alle unge, der kan have brug for at snakke med en udefra. Hos headspace kan man også få en anonym samtale gennem video-chat. Hvis man kontakter headspace via kontaktformularen i venstre side på hjemmesiden, kan man booke en tid, hvorefter man får tilsendt et anonymt link til en videosamtale. 

En svær tid

Lige nu er der måske mere end nogensinde før brug for rådgivningstilbud som headspace, da mange unge har det meget svært for tiden grundet COVID-19 og deraf alle restriktionerne,

Ifølge headspace er en af de vigtige opgaver i arbejdet med unge mennesker netop det forebyggende arbejde, hvad enten, der er tale om de unges privat-, uddannelses- eller arbejdsliv. De unge skal mødes, hvor de er, inden deres udfordringer hober sig op. Jo længere tid der går, før de unge får den hjælp, de har brug for, jo vanskeligere er deres livssituation med negative konsekvenser for deres psykiske velvære, deres uddannelsessituation og deres mulighed for at komme ind på, og forblive på arbejdsmarkedet.

headspace Kalundborg er beliggende i Kalundborg Hallerne. Grundet COVID-19 skal man benytte bagindgangen til Kalundborg Hallerne, altså man kommer ind fra Munkesøgade. Ligeledes skal man have booket en aftale grundet retningslinjerne lige pt. 

Åbningstider: Tirsdag-torsdag kl. 12-18.

  • Tlf. 81 41 74 79: Der er åbent for telefonen tirsdag-torsdag kl. 12-18
  • SMS: Start din SMS til 1403 med: hs Kalundborg
  • Web: Skriv til headspace på headspace.dk/kalundborg/


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0