AnnonceLuk annonce
Havnepark: Budgettet er sprængt

29-08-2019

Det nye fælleshus i havneparken er blevet dyrere end forventet, men nu er de sidste penge bevilget. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Byggeriet af fælleshuset i Kalundborg Havnepark er forsinket, da man har overskredet budgettet kraftigt. Indtil nu har byggeriet kostet 1,35 mio. kr. mere, end de 2,5 mio. kr., der er afsat til byggeriet. Men man har handlet hurtigt, og der er nu bevilget penge til at gøre projektet færdigt.

I foråret gik man i gang med byggeriet af fælleshuset i Kalundborg Havnepark, og planen var oprindeligt, at det skulle stå færdigt i løbet af juni 2019. Byggeriet har dog kostet meget mere end forventet, og således også budgetteret med. Men projektet fortsætter, da man har handlet hurtigt, og har bevilget pengene, der mangler.

Handlede hurtigt

På den baggrund anmodede administrationen, i går på deres møde, politikerne om en bevilling på 1,5 mio. kr. til at færdiggøre byggeriet og de omkringliggende arealer, og anmodningen skulle oprindeligt derefter tages op på kommunalbestyrelsesmødet slut september, men indimellem går tingene lidt hurtigere. Kommunalbestyrelsen afholdte nemlig også møde i går, umiddelbart lige efter udvalgsmødet for Styregruppen i Bynære Havnepark, og borgmester, Martin Damm, spurgte ind til, om man ikke kunne lave en forhåndsbevilling i kommunalbestyrelsen, så de håndværkere, der går og arbejder i havneparken nu, kan gøre tingene færdige fremfor, at de skal komme tilbage på et senere tidspunkt. 

”Vi behandlede sagen i udvalget i går, og vi anbefalede, at man bevilger pengene. Jeg lavede derefter en forespørgsel på kommunalbestyrelsesmødet umiddelbart efter, og det blev vedtaget, at man kunne fortsætte arbejdet, og så lave en forventet efterbevilling fra kommunalbestyrelsen, i stedet for at skulle vente til næste kommunalbestyrelsesmøde. Det giver jo ikke mening, at det ikke bliver færdigt. Ligesom det ikke giver mening at sende håndværkerne hjem for, at de så skal komme igen på et senere tidspunkt. De er der nu, og så kan de ligeså godt få det færdigt,” fortæller Martin Damm. 

Optimisme og store udfordringer

Byggegrunden har været en udfordring, da man bl.a. har været nødt til at pilotere grunden. I det hele taget har fundering, ledninger og terrænarbejder været en økonomisk udfordring. Det har betydet, at projektet er blevet væsentligt dyrere, end forventet. Oprindeligt var der budgetteret med 2,5 mio. kr. til at bygge fælleshuset, og indrette de omkringliggende arealer. Indtil nu har byggeriet dog allerede kostet 3,85 mio. kr., og der mangler penge til at gøre projektet færdigt. 

”Man har nok været lidt for optimistisk mht., hvad man kunne gøre for pengene, og derudover har der været en del ekstra med pilotering og forbedringer på byggegrunden,” siger Martin Damm.

Arbejdet med fælleshuset bliver færdig i efteråret. Forpagteren af caféen forventer herefter, at der vil gå 1-2 måneder, inden caféen kan åbne i Kalundborg Havnepark.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0