AnnonceLuk annonce
Næste etape af Havneparken er sat i gang

15-04-2017

Maskiner og mandskab er rykket ind i den kommende Havnepark. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mandskab og maskiner er nu rykket ind i Havneparken på Vesthavnen i Kalundborg. Rullegræs, læ væg og is hus er en del af opgaverne.

Siden den gamle DLG silo på Kalundborg Vesthavn blev revet ned, har området, der skal blive til den nye Havnepark, været brugt til en række af midlertidige løsninger og arrangementer, men nu begynder den ’rigtige’ Havnepark at tage form. I denne uge er mandskab og maskiner fra Vej og Park gået i gang med opgaven.

De opgaver der arbejdes med nu er bl.a. opsætning af en læ væg som skal skærme lidt for vinden, der sættes stolper i jorden, imellem stolperne laves en jordvold på 1,2 meter i højden, mens der øverst bliver plads til en række vinduesrammer.

”Det er meningen at det skal blive en skulpturel væg, men løsningen er midlertidig og skal ikke indgå i den endelige Havnepark, vi er bare nødt til nu at lave en løsning som skærmer lidt for vinden. Planen er også at området ved læ væggen skal kunne overdækkes med et sejl”, fortæller Dennis Ravn, projektleder, Kalundborg Kommune.

Området bliver også mere grønt, der er kørt flere læs jord ind i området, det skal jævnes ud og så kommer der rullegræs på og etableres beplantning, på den måde bliver området væsentligt mere indbydende for borgerne at opholde sig i.

Det arbejde som nu er sat i gang bliver semipermanente løsninger, dvs at det meste er blivende løsninger, men når den endelige store plan etableres fra 2018, kan der komme ændringer på det som etableres nu.

Det som også laves nu er en håndbold og beachvolley bane, her er flere af byens klubber allerede klar til at lave forskellige arrangementer i området.

En storskærm er også bestilt og sættes op på væggen på den blivende kontorbygning, der kommer også en trampolin og så skal pølsevognen på havnen flyttes ind i selve Havneparkområdet.

”Vi har haft en flyttemand til at se på opgaven, og det er formentligt ikke et problem at flytte pølsevognen, vi er også tæt på at lave en aftale med en lokal forretning om en isbod i området, den vil blive lavet i en af de containere som allerede står i området”, fortæller Dennis Ravn.

Trafikken strammes op

Trafikken på hele området ved den nye Havnepark får også et løft.

”Der er alt for mange biler som kører på kryds og tværs i området, det bliver vi nødt til at stramme op på, dels er der en del lastbiler som skal ind til virksomheder og der vil i fremtiden komme langt flere gående personer i Havneparken, derfor er vi nødt til at lave nogle regler for kørende trafik, som tager hensyn til alle”, siger Dennis Ravn.

I mens den semipermanente Havnepark nu sættes i gang arbejdes der videre med den helt store løsning, som skal præsenteres for politikerne til august.

Følg med på Facebook

Arbejdet omkring Havneparken kan følges på Facebook, hvor der også laves en kalender hvor de forskellige arrangementer hen over sommeren præsenteres.

Følg Havneparkens Faceboook side, KLIK HERKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0