AnnonceLuk annonce
Jagtforening sættes ind mod duer på Kalundborg Havn

11-04-2017

Det er området her bag de store lagerhaller på syd havnen i Kalundborg at reguleringen af duer foregår. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Jagtforening sættes ind mod duer på Kalundborg Havn.

Tamduer udgør nu så stort et problem for Kalundborg Havn, at det er nødvendigt at skyde en del af bestanden.

Bestanden af tamduer vokser kraftigt, og det oplever Kalundborg Havn og de omkringliggende virksomheder som et stigende problem. Den voksende bestand af tamduer udgør nemlig en sundhedsskadelig risiko.

Derfor bliver der i samarbejde med de enkelte virksomheder og myndighederne fredag den 14. april (langfredag) foretaget regulering af tamduer på havnen. Det sker med tilladelse fra Kalundborg Kommune og politiet.

I den forbindelse vil der fredag den 14. april kunne høres skud fra havnens område i tidsrummet fra kl. 9.30 til 11.30.

Det er området bag de store lagerhaller på syd havnen at reguleringen foretages, og området vil være helt afspærret for andre personer end de jægere fra en lokal jagtforening, som foretager reguleringen.

Evt. spørgsmål kan rettes til Kalundborg Havns driftsvagt på tlf.: 5953 4004.

’Flyvende rotter’

Vilde duer sviner præcis lige så meget som rotter. Man ved aldrig, hvor de har været, eller hvad de har rodet rundt i, men man kan være ret sikker på, at de skider hele tiden og over det hele. Problemet ved det er, at duers afføring er fuld af bakterier, som vi bliver syge af, og også at afføringen er så syreholdig, at den kan få murværket i dit hus til at krakelere.

Duer af natur er meget tro dyr. De vil hele deres liv betragte det sted, hvor de blev født, som deres hjem.

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at duers afføring udover syre også indeholder rigtig mange bakterier. Blandt andre campylobacter, der kan give dig og resten af din familie en gedigen gang diarré og ondt i maven, men også mange andre ubehageligheder. Der kan være op mod 70 forskellige farlige bakterier i en dues afføring. Det, man oftest støder på, er salmonella, som jo er typisk hos fjerkræ. Men du kan også støde på duelopper, som rigtigt gerne vil have menneskeblod og derfor hopper på digKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0