AnnonceLuk annonce
Havnebad klar til sommer

20-03-2019

Det store areal bliver til terrasse-niveauer, så man kan sidde helt ned til vandet og nyde udsigten. Ud for terrasse-niveauerne etableres det nye havnebad. ,Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mange borgere har efterspurgt et havnebad i forbindelse med den bynære havnepark i Kalundborg. Politikerne har netop besluttet at havnebadet skal være klar til sommer.

Siden det første spadestik blev taget til den bynære havnepark i Kalundborg, har der været et stort ønske fra borgerne om et havnebad i forbindelse med havneparken, og for dem som er vilde med en dukkert i havnen, de kan godt glæde sig, det er netop besluttet politisk at der etableres et havnebad som skal være klar nu til sommer, en midlertidig løsning hvor der skal drages erfaringer i lighed med de øvrige tiltag i havneparken.

”Vi er rigtigt glade for at der nu etableres en badezone i forbindelse med arealet ved den nye terrassering, i første omgang bliver det en midlertidig løsning hvor vi skal prøve nogle ting af og drage nogle erfaringer fra brugerne, inden en mere permanent løsning etableres, helt på samme måde som med mange af de andre tiltag der er lavet i havneparken,” fortæller Dennis Ravn, projektansvarlig for havneparken.

En af de udfordringer der er med en badezone, er hvordan man adskiller badende fra den sejlende trafik.

”Der er ingen tvivl om at sikkerheden skal være i højsædet når der etableres en badezone, det bliver i første omgang nok nogle flydespærringer som bliver lagt ud, de skal markeres, formentligt med noget lys, så sejlende trafik om natten er opmærksomme og kan tage hensyn. Redningsudstyret skal være tilgængeligt og der snakkes i øjeblikket også om der skal være livredder i forbindelse med badezonen,” siger havnefoged Michael Høy, Kalundborg Kommune.

Dennis Ravn er også i kontakt med svømmehallen for at få et fagligt samspil omkring svømmebaner og livredder.

I første omgang bliver der ingen mulighed for omklædning i forbindelse med havnebadet, men måske det tænkes ind i en mere permanent løsning.

Ny kaj og højvandssikring

Arbejdet med at etablere en helt ny kajkant med ny spunsvæg og højvandssikring skrider godt frem. Bl.a. er entreprenørerne lige nu i gang med hele det areal som skal blive til terrasse-niveauer, så man kan sidde helt ned til vandet og nyde udsigten.

Også den støttemur som sættes et stykke inde fra kajkanten, den såkaldte højvandssikring, begynder at tage form. Flere steder på strækningen med højvandssikringen, etableres trappeovergange så man kan gå op over støttemuren og ned på et lavere areal helt ud til kajkanten, endvidere vil der i støttemuren, ud for det gamle pakhus, blive lavet nogle indhak med plads til bænke, så man også her kan nyde udsigten ud over vandet.

Arbejdet med ny kaj og højvandssikring skal i følge tidsplanen være færdig til 1. maj, og selv om der har været masser af udfordringer for entreprenøren, så regner havnefoged Michael Høy, med at planen holder. Det første arrangement i havneparken afholdes d. 5. maj.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0