AnnonceLuk annonce
Harmonikaklub fejrer 25 års jubilæum

22-01-2017

Af Jens Nielsen

Medlemmerne fra Reersø Harmonikaklub glæder sig til at markere klubbens 25 års jubilæum, det sker ved et åbent hus arrangement i aktivitetscentret Åvangen i Svebølle, søndag den 12. februar fra kl. 14 – 17 på aktivitetscentret Åvangen i Svebølle.

Mennesker mødtes og sød musik opstod. Sådan kan man næsten udtrykke det, som skete på Reersø for mere end 25 år siden. En gruppe harmonikaspillere var begyndt at mødes i private rammer for at hygge sig med samspil og da det greb om sig, fik Kalundborg Folkeblad  færten af historien og efter en artikel i avisen, meldte endnu flere musikere sig.  Gruppen af musikere mente, at det nok var på tide at organisere sig og i 1992 dannede man derfor Reersø Harmonikaforening med nu afdøde Anny Wahlberg som dens første formand.  Senere blev klubbens navn ændret til Reersø Harmonikaklub.

Medlemsaftenerne, hvor medlemmerne hygger sig med musikken, blev henlagt til Reersøhuset, men efterhånden blev pladsen der for trang, og man flyttede til lokaler på Kirke Helsinge skole, hvor klubben har holdt til indtil 1. maj sidste år, hvor man blev enige om at flytte til Aktivitetscentret Åvangen i Svebølle.

Klubben har i årenes løb haft et medlemstal liggende mellem 15 og 30 men i 2013 var klubben gennem en svær periode, hvor en større gruppe meldte sig ud, efter at man havde prøvet at få klubben lukket på en ekstraordinær generalforsamling.  En gruppe medlemmer- med den nuværende formand, Ole Jensen, i spidsen - fik dog i sidste øjeblik samlet en ny bestyrelse, og klubben var reddet fra lukning. Denne oprivende hændelse bevirkede, at der til gengæld kom fornyet liv og sammenhold i klubben og i de forløbne 4 år er klubbens medlemstal steget med ca 70 % og man har i dag 26 medlemmer, som har et godt kammeratskab og nogle hyggelige onsdags aftener, hvor musikken dyrkes i fælleskab på tværs af de musikalske evner.

I klubben spilles for tiden overvejende musik, som henvender sig til det lidt ældre publikum. Underholdnings- og dansemusik samt musik velegnet til fællessang. Der spilles primært efter noder, men musikere, som kun spiller efter gehør, er naturligvis også meget velkomne. Det er selvsagt en glæde for medlemmerne, at kunne spille klubbens repertoire i en rimelig standard, så andre også har lyst til at lytte til musikken, men grundholdningen i klubben er, at det ikke altid er det ultimativt perfekte, der skal gå forud for glæden ved samspillet og deltagelsen i fælleskabet.

Klubben har gennem årene deltaget i utallige musikalske arrangementer – bl.a. er klubben kendt for selv at arrangere det lille, årlige og udendørs forårstræf ved Fårehuset på Reersø, som altid afholdes på Kristi Himmelfartsdag. Den dag er der fri adgang for alle til at komme og lytte på. Klubben deltager desuden i harmonikatræf  i andre klubber, og fra 2015 har klubben selv genoptaget sin gamle tradition med afholdelse af et årligt endags harmonikatræf, hvor andre harmonikalubber og musikgrupper fra store dele af Sjælland inviteres. Træffet afholdes hvert efterår i Svallerup Forsamlingshus og i 2017 forventes det, at blive lørdag den 30. september.

Åbent hus i Svebølle

Samtidig med at jubilæet skal markeres, ønsker klubben også at gøre offentligheden opmærksom på, at Reersø Harmonikaklub nu er kommet til Svebølle og det sker ved at invitere alle, der har tid og lyst, til et åbent-hus arrangement søndag den 12. Februar fra kl. 14 – 17 på aktivitetscentret Åvangen i Svebølle.  Der er fri adgang for alle interesserede på dagen og klubben byder på gratis kaffe og kage, mens medlemmerne i små og større grupper eftermiddagen igennem vil give smagsprøver på deres musik.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0