AnnonceLuk annonce
Har glemt at informere om mobile lyntestenheder

21-01-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Ministeren har indkaldt alle borgmestrene til virtuelt møde torsdag vedrørende mobile lyntestenheder. Kritikken fra ministeriet går på, at kommunerne ikke benytter de mobile lyntestenheder nok, hvilket skyldes, at man ikke har informeret kommunerne om, at de kan rekvirere de mobile enheder.

Borgmester Martin Damm (V) forstår godt, hvorfor tilbuddet om de mobile enheder ikke bliver benyttet, da man netop ikke på noget tidspunkt har fortalt kommunerne, at det er en reel mulighed at rekvirere disse.

”De har ikke fået bredt ud til kommunerne, at vi kan benytte mobile enheder. Ingen har rekvireret dem, hvilket giver god mening, da ingen har vidst, at de kunne rekvirere dem,” fortæller Martin Damm.

Lokalt vaccinations

Kalundborg Kommune får også et lokal vaccinationssted, så snart man har vaccinerne til at vaccinere.

”Det giver jo først mening, at vi har et vaccinested, når der er vacciner, at give. Det bliver ligeledes muligt at blive vaccineret på Sejerø til den tid, så de ikke skal til fastlandet for det. Det ved vi med sikkerhed. Vi kan også sige, at vi får et teststed lokalt til lyntest i løbet af et par uger, som er mere permanent, men mht. de mobile enheder ved vi endnu ikke, hvad der sker,” fortæller Martin Damm, og fortsætter: ”Vi har ligeledes en ansøgning liggende i regionen om, at vi gerne vil have mulighed for, at der er åbent på testcentret i Kalundborg udenfor de tidspunkter, hvor folk typisk arbejder, så alle har mulighed for at blive testet.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0