Har fået penge til opstart af skydning med luftvåben

Viskinge Skytteforening glæder sig til at kunne tilbyde skydning med luftvåben. På foto fra venstre: Yann Norrbohm, formand Steen Rossander, bestyrelsmedlemmerne Jeppe Johansen og Pernille Weikop. Privatfoto.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Med støtte fra DIF og DGI´s foreningspulje kan Viskinge Skytteforening nu sætte gang i opstart af skydning med luftvåben.

Viskinge Skytteforening, der ligge under Svebølle Hallen, har fået 12.500 kr. i støtte fra DIF og DGIs foreningspulje. Med bevillingen kan foreningen se frem til, at starte skydning med luftvåben op lige så snart, de får lov til at åbne igen. Foreningen har indkøbt en luftriffel og en luftpistol, samt en pumpe til at fylde luftbeholderne op med. De håber, at luftskydningen bliver en stor succes i foreningen, og at de dermed, i de kommende år, kan udvide deres antal af luftvåben.

Formand for Viskinge Skytteforening, Steen Rossander, ser frem til, at foreningen kan starte skydning med luftvåben op meget snart. Med dette projekt håber foreningen, at de kan få flere skytter og nye medlemmer, og bestyrelsen samt de 30 nuværende medlemmer glæder sig til forhåbentlig, at kunne byde velkommen til mange nye ansigter i foreningen.

Steen Rossander tror på, at de nye luftvåben kan bidrage til, at flere får lyst til at prøve skydning, da foreningen - med de nye våben - tilbyder skydning for alle aldersgrupper. 

”Alle kan komme forbi og prøve at skyde. De nye luftvåben vejer ikke så meget som et alm. våben, så derfor kan også børn med fordel prøve,” siger Steen Rossander.

Når der igen bliver åbnet op i foreningen, skydes der hver torsdag kl. 19 og et par timer frem. Hvis man vil vide mere, kan man tjekke foreningens Facebookside.

Støtte til lokale projekter

Viskinge skytteforening har modtaget bevillingen på 12. 500kr fra DIF og DGIs foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGIs foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, fx til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. Puljen kan søges op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kr.

Puljens midler kommer fra de såkaldte ”spillehalsmidler”, som Venstre, Liberal Alliance, det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.

Del