AnnonceLuk annonce
Video: Bamser til budgetmøde

16-09-2020

Af Gitte Korsgaard og Jens Nielsen. Video: Jens Nielsen

Onsdag sidst på eftermiddagen var Forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen Kalundborg i fuld gang med igen at sætte op mod 400 bamser op ved Kalundborg Rådhus inden årets første budgetmøde. Håbet er, at lokalpolitikerne får øjnene op for, at der skal bedre normeringer til i kommunens institutioner.

For at gøre opmærksom på, at der fortsat kæmpes for flere hænder til institutionerne i Kalundborg Kommune har foreningen #hvorerderenvoksen Kalundborg lavet flere aktioner med bamser, der hver især repræsenterer et barn. Bamserne er benyttet som en anderledes demonstration, da man ikke vil samle en masse mennesker til en demonstration på normal vis.

Regeringen har lovet ‘minimumsnormeringer’ fra 2025, men forældrebevægelsen vil have flere hænder i daginstitutionerne nu, og ikke først om fem år.

Langt fra målet

Kalundborg Kommune sparede på området ved sidste års budgetforhandlinger. Kommunen får 3,6 millioner kroner i ekstra tilskud, men sparede 1,35 millioner kroner sidste år. I Kalundborg er problemet, at kommunen i forvejen er langt fra målet om minimumsnormeringer. 1:3,8 i vuggestuen og 1:7,7 i børnehaven viste sidste års normeringsopgørelse fra Danmarks Statistik.

”For at børnene skal kunne mærke en forbedring og minimumsnormeringer i børnehøjde skal normeringerne være1:3 i vuggestuerne og 1:6 i børnehaverne,”  siger Nanna Jørgensen fra Forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen Kalundborg.

At man har sparet betyder, at Kalundborg, ligesom de 27 andre kommuner, der har sparet på børneområdet, får ekstra travlt i de kommende år for at leve op til minimumsnormeringerne i 2025, skriver BUPL. Ligesom de henviser til deres nyeste undersøgelse, der viser, at godt og vel hver anden kommune har lagt op til nye besparelser på daginstitutioner i budgettet for 2021.

Borgmester Martin Damm (V) fortæller dog, at man i budgettet 2021 ikke har besparelser på området i Kalundborg Kommune, og at man har tænkt sig at bruge de penge, man får over Finansloven, på området.

"Christiansborg har jo helt overordnet taget den dagsorden. De giver penge til kommunerne over finansloven. Som det ser ud nu, får vi 9 mio. kr. til folekskoler og dagtilbud i 2021, og dem vil vi selvfølgelig bruge på området. Vi har ikke nogen besparelser på budgettet i 2021, tværtimod. Der er ingen tvivl om, at vi overfører de penge vi får 1 til 1, så vi også rammer målet, der er lagt op til fra Folketinget," siger Martin Damm.

 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0