AnnonceLuk annonce
Handicappolitik skabt i stærkt samarbejde

27-01-2017

Flere forskellige interesseorganisationer på handicapområdet har som noget nyt været med helt inde i maskinrummet under udarbejdelsen af Kalundborg Kommunes nye handicappolitik. Det stærke samarbejde i regi af Handicaprådet skal være med til at sikre, at der løbende er fokus på handicappede, når kommunen udvikler politik.

”Handicaprådets medlemmer fra forskellige organisationer har spillet en meget stærk rolle i vores arbejdsgruppe. Vi får det bedste resultat ved at arbejde tæt sammen med dem, det hele handler om, og så er deres viden helt unik”, siger Gunver Jensen, formand for Handicaprådet og medlem af Kommunalbestyrelsen.

Handicappolitikken er lavet for at skabe en kommune med plads til alle, og politikken indleder med at sætte fokus på netop samarbejdet. Det samarbejde vil fortsætte, fortæller rådets formand. Hun lægger vægt på, at de handicappedes viden om deres eget liv skal i spil:

”Når en blind står af bussen, så er det vigtigt, at sikkerheden er i orden. Det vil man kalde tilgængelighed i det offentlige, og helt praktisk handler det jo om at bygge nye busholdepladser, så de er brugervenlige og sikre. Her vil den blindes viden være unik for den medarbejder i plan og byg, der arbejder med etableringen af busholdestedet”, siger formanden.

Politik skaber fundament

Handicappolitikken har fem overskrifter: tilgængelighed, trivsel og sundhed, uddannelse og arbejdsliv, aktivt fritidsliv og endelig information og kommunikation. Omdrejningspunktet i politikken er, at alle borgere har noget at bidrage med. Fokus er nu på, at handicappolitikken skal bruges, så de handicappede bedst muligt er del af samfundet.

”Når vi arbejder tæt sammen med organisationerne, får vi jo et helt klart billede af, hvad et bestemt tiltag eller en politik vil betyde i den enkeltes dagligdag. Jeg ser meget frem til at fortsætte det tætte samarbejde”, siger Gunver Jensen.

Handicaprådet vil fremover holde dialogmøder med hvert af kommunens fagudvalg, så der sikres løbende dialog og samarbejde.

Handicaprådets medlemmer er:

  • Søren D. Hansen, DH, (Landsforeningen LEV)
  • Kaja Brolykke Eiding, DH, (Landsforeningen PTU), Næstformand
  • Søren Munk, DH
  • Inge Jørgensen, DH, (Dansk Handicap Forbund)
  • Lars-Ola Hansson, (Lokalforeningen Bedre Psykiatri)
  • Gunver Jensen, Kommunalbestyrelsen, Formand
  • Martin Schwartzbach, Kommunalbestyrelsen
  • Karl-Åge Hornshøj Poulsen, Kommunalbestyrelsen
  • Lars Aarøe Hansen, Voksen specialchef
  • Jesper Handberg, Administrationen


Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0