AnnonceLuk annonce
Butikkerne i Kalundborg har det bedre, selvom nethandlen stiger

06-01-2017

Formand for Kalundborg Handelstandsforening. Henrik Petersson. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Nethandlen stiger og stiger, men det er svært for onlineforretningerne at drive en god forretning til trods for det store salg. Men også butikkerne i Kalundborg har fået det bedre. Stadig viser undersøgelser, at det er en god idé i at have både en online forretning og en forretning, hvor kunderne fysisk kan komme ned og se varerne.  Kalundborg Handelsstandsforening forsøgte for nogle år siden at lave en fælles online forretning til de lokale butikken, men interessen var dengang ikke stor.

”Hvis du handler lokalt i dag, overlever butikken i morgen.” Nogenlunde sådan har vores budskab været det sidste års tid, efter nogle år hvor en finanskrise har sat sig dybe spor også blandt detailhandlere i Kalundborg. Det har medført mange lukkede butikker og svigtende omsætning. Vi kan ved indgangen til 2017 glæde os over, at udviklingen er vendt,” siger Henrik Petersson, ejendomsmægler og formand for Kalundborg Handelstandsforening.

Han fortæller også, at nethandlen slår nye rekorder, men at nethandel-virksomhederne alligevel har svært ved at få en god forretning ud af det. Flere har indset, at de er nødt til også at have en fysisk butik, da langt de fleste kunder stadig gerne vil ”røre” ved varerne, inden de køber.

”Man kan fx se i USA, at mange forretninger har begge dele. Vi forsøgte på et tidspunkt at lave et koncept, hvor butikkerne her i byen havde en fælles side, hvorpå man kunne handle online, men det blev aldrig til noget, da mange ikke var interesseret. Det synes jeg jo er ærgerligt, fordi jeg tror, at det ville give mere handel til butikkerne, at de havde begge dele. Jeg ser det mere som et slags sprængbræt til, at folk kan se, hvad butikkerne har og derved generere mere salg fysisk i forretningen også,” siger Henrik Petersson og fortsætter:

”Og så skal man som kunde huske, at en meget stor del af nethandelen og dermed omsætningen går ud af Danmark, selv om man tror, man handler med et dansk firma. Endnu en god grund til at støtte op om de fysiske butikker. Det er vores fælles fremtid for at bevare arbejdspladser på danske hænder.”

Henrik Petersson fortæller, at det er mange år siden, der sidst har været så få tomme butikslokaler i Kalundborgs bymidte. Nye butikker er kommet til, nogle er flyttet fra små til større lokaler, og fra de fleste lyder det, at de kan mærke en stigende omsætning.

”Kalundborg er begunstiget af et varieret udbud af specialvarebutikker, næsten alle bilmærker er repræsenteret i byen, og de mange supermarkeder sikrer kunderne nogle af de laveste priser på madvarer på Sjælland,” siger Henrik Petersson.

Ifølge Henrik Petersson er et varieret og aktivt forretningsudbud sammen med skoler, børneinstitutioner, kultur- og foreningsliv, mm. med til at sikre sammenhængskraften i lokalsamfundet. Ligesom det er vigtigt i forhold til øget bosætning i en kommune.

”Alt dette kan kun ske ved at borgerne og kommunen bakker op,” siger han.

For at sikre en fortsat positiv udvikling for detailhandelen, og dermed også at bidrage til Kalundborg Kommunes indsats omkring øget bosætning, har Kalundborg Handelsstandsforening igangsat en række initiativer.

”De baserer sig i høj grad på et håb og en forventning om et tættere samarbejde med de øvrige handelstands- og erhvervsforeninger i kommunen, da vi sammen kan meget mere, hvis vi vil. Blandt disse initiativer er en række forslag til forskønnelse og udvikling af bymidten, at sikre en sammenhæng med den kommende havnepark, at få bredt vores ambitiøse projekt for ny julebelysning ud under overskriften ”Kalundborg – lysets by”, samt at udvikle vores populære gavekort, der bidrager til at sikre at handelen bliver inden for kommunegrænsen,” siger han.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0