AnnonceLuk annonce
Hævnaktion bag de mange påsatte brande

02-12-2016

Flere gange blev der sat ild i en kælder. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der ligger formentligt en hævnaktion bag de mange brande i Sct. Olaiparken. En 55-årig dansk mand er anholdt i sagen.

En række af påsatte brande i kældre og opgange i Sct. Olaiparken er formentligt slut og beboerne kan igen føle sig trygge i området. 

Politiet har natten til torsdag anholdt en 55-årig dansk mand, som er sigtet for de mange påsatte brande, han er foreløbigt fængslet frem til den 27. december.

Brandfolk og politi var onsdag aften kaldt til brand i en opgang i Sct. Olaiparken, hvor der var anrettet et bål ved kælderdøren. Branden nåede dog ikke at udvikle sig, og beredskabet kunne derfor hurtigt forlade området igen.

Beboere i området besluttede imidlertid derefter at etablere en form for vagt i området, alligevel lykkedes det den nu anholdte 55-årige mand at ”anrette” endnu en brand, men den blev heldigvis opdaget af en beboer i opgangen, inden brandstifteren nåede at tænde ild, fortæller et vidne, som TV-Kalundborg har talt med (navn er redaktionen bekendt).

Brandstifteren havde sat en måtte op af en dør og overhældt med brandbar væske, men heldigvis blev han opdaget og han søgte derefter tilflugt i en bekendts lejlighed. Da politiet kom frem, fik de alle beboere ud af lejlighederne i den pågældende opgang, men den 55-årige nægtede at låse sin dør op, og en låsesmed måtte tilkaldes, før manden kunne anholdes.

Vidnet, som TV-Kalundborg har oplysningerne fra, mener, at der ligger en hævnaktion bag de mange brande. Vidnet mener nemlig, at skylden for de mange brande skulle plantes på indvandrerne i området, da den 55-årige flere gange har diskuteret med en række unge indvandrere om ophold i kælderen, som de unge bruger som varmestue.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0