AnnonceLuk annonce
Hærværksmand har ødelagt op mod 100 låse

21-08-2018

Op mod 100 låse er blevet fyldt med fremmedlegmer så nøglen ikke kan sættes i. Modelfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En hærværksmand har ødelagt op mod 100 låsecylindre inden for den sidste halvanden måned, nu er han fanget på et overvågningskamera.

En noget syg form for hærværk har fundet sted inden for den sidste halvanden måned i Kalundborg midtby. En voksen mand har ødelagt op mod 100 låsecylindre i indgangsdøre og postkasser ved at stoppe tændstikker, søm og tandstikker ind i selve låsen, så man ikke kan få en nøgle i låsen.

Det har bl.a. betydet at flere medarbejdere ikke har kunnet komme ind på deres arbejdsplads når de er mødt om morgenen, og har måttet tilkalde en låsesmed. Bl.a. blev advokat Per Nykjær, tirsdag morgen nødt til at invitere sig selv og personalet på kaffe i Føtex indtil en låsesmed havde været forbi og ordne låsen, da den var blevet fyldt med tandstikker i løbet af mandag aften eller natten til tirsdag.

”Vi nok efterhånden været ude til 100 låsecylindre som har været stoppet til med tandstikker, tændstikker eller søm som er slebet flade,” fortæller Hanne Jensen hos Bagger Låse i Kalundborg.

Butikken Mayo var i sidste uge også udsat for hærværk mod låsen i deres butiksdør, men her er hærværksmanden blevet filmet på butikkens overvågningskamera.

”Der er tale om en voksen mand, almindelig af bygning, skaldet og med lidt træk som en kineser, som kommer til vores forretning kl. 00.43 natten til torsdag i sidste uge,” fortæller Mehrdad Rahmian, indehaver af Mayo, og fortsætter,

”Vi har anmeldt det til politiet, men de har endnu ikke været forbi for at kikke på filmen fra overvågningskameraet.”

Også døren ind til Kålund Kloster har været udsat for samme hærværk, her skete ugerningen tidligt om morgenen, og hos Kathøjskolen på Rynkevang er hele 15 låsecylindre blevet ødelagt.

Bagger Låse opfordrer kunderne, som har fået stoppet deres låse med fremmedlegemer, til at anmelde det til politiet, så der kan blive sat en stopper for hærværket.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0