AnnonceLuk annonce
Hædret for 40 år i det frivillige beredskab

02-09-2020

Af Jens Nielsen

Flemming B. Gede Kalundborg, blev fejret for 40 år i det Frivillige Beredskab, 40 år hvor Flemming har oplevet store brande, en togulykke, olieforurening samt været en del af samaritter tjenesten under Kalundborg Rock’er.

Flemming B. Gede var bare 17 år gammel da han meldte sig som frivillige under det der dengang hed Civilforsvaret, nu er der gået 40 år og Flemming Gede er der stadigvæk, nu er navnet bare skiftet til Det Frivillige Beredskab under Vestsjællands Brandvæsen.

”Det er jo helt klart på grund af det gode kammeratskab, at jeg bliver ved, og så er der mange spændende oplever,” fortæller Flemming B. Gede, som blev fejret på brandstationen i Kalundborg.

De omkring 30 i Det Frivillige Beredskab i Kalundborg får ingen former for betaling når de rykker ud, og det kan ske på alle tider af døgnet.

Mest synlige er Det Frivillige Beredskab nok til Kalundborg Rock’er og til Lions Cup i Munkesøen, hvor de står for samaritter tjenesten, men de løser også en lang række af andre opgaver i forbindelse med brand og store ulykker.

”I forbindelse med store brande er det os som laver mad til brandmændene hvis de skal være der i mange timer, men jeg har også været med til storbrand på raffinaderiet, en togulykke, olieforurening hvor standen skulle renses, jeg har deltaget i dige beredskab i forbindelse med oversvømmelse og jeg kan huske vi pumpede vand i omkring 14 dage fra kolonihaverne bag Meny i forbindelse med en oversvømmelse, og jeg har faktisk også været med til at redde en kvinde ud af sengen, hvor vandet stod helt op til madrassen,” fortæller Flemming B. Gede, som regner med at fortsætte som frivillig mange år endnu.

Flemming B. Gede blev hædret for de 40 år i Det Frivillige Beredskab af bl.a. beredskabsdirektør for Vestsjællands Brandvæsen Lars Karlsen, og der var også gaver fra Kalundborg Brandmandsforening og fra de andre frivillige i Kalundborg.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0