AnnonceLuk annonce
Hæder til ildsjælene bag ’Røsnæs Rundt’

28-05-2019

På billedet ses fra Troels Birk Kristoffersen og Mogens Anholm fra Røsnæs Udvikling- og Beboerforening sammen med præsidenten for Kalundborg Rotary Klub, Frank Jørgensen Due. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Troels Birk Kristoffersen og Mogens Anholm blev mandag hædret med Rotarys største hæder, en Paul Harris Fellow, for deres store arbejde med ’Røsnæs Rundt’ projektet.

Rotary Kalundborg havde mandag valgt at holde sit årlige morgenmøde i Aktivitetshuset på Nyby Havn, hvor formand for Røsnæs Udvikling- og Beboerforening Troels Birk Kristoffersen og næstformand Mogens Anholm fremviste det nye flotte kajakhotel ”Havkatten” og den nye kiosk.

De to energiske og initiativrige tovholdere fortalte om de fantastiske projekter, der er gennemført i de sidste 5-8 år på Røsnæs.

Under mødet blev de to initiativtagere hædret med Rotarys største hæder, nemlig en PHF, Paul Harris Fellow. 

Denne pris som giver modtageren en speciel nål og et diplom gives til personer som, gør et ekstraordinært og uegennyttigt arbejde i deres lokalområde.

Præsidenten for Kalundborg Rotary Klub, Frank Jørgensen Due, motiverede udmærkelsen således:

 "Jeg vil hermed på vegne af Kalundborg Rotary Klub tildele jer den største hæder, vi kan give jer i Rotary. Vi kan ikke bidrage med et beløb, da vores midler er begrænsede, og jeres planer er store! - I er og har været utroligt dygtige til at få tildelt kæmpesummer, for at få Jeres ideer til at blive til virkelighed.

Paul Harris Fellow (PHF) tildeles som en særlig udmærkelse af en person - rotarianer eller ikke-rotarianer - der i sit virke går ind for Rotarys idealer. I bliver derfor hædret med en Paul Harris Fellow-nål for jeres indsats i lokalområdet.  I er yderst værdige til at modtage denne hæder, idet I i den grad har arbejdet uegennyttigt for jeres omgivelser og har med ihærdighed, mod, en kæmpe arbejdsindsats og gode ideer fået Røsnæs til at fremstå som noget helt specielt. I har virkelig gjort en forskel i Jeres lokalområde!"

Derefter fortalte Troels Birk Kristoffersen og Mogens Anholm om hvordan de var nået så langt, og hvad de havde haft af “sten på vejen”, samt hvilke planer de har i støbeskeen. Blandt andet hvad de kunne forestille sig at “få det fixet puljen” kunne anvendes til. Samt et projekt de var i gang med på den gamle sportsplads, hvor der bygges et udekøkken.

Fakta:

Rotary blev stiftet i 1905 i Chicago af advokat Paul Harris. Hans ide var, at mænd fra forskellige erhverv skulle danne en klub, hvor man i fællesskab skulle forbedre forretningsånden mand og mand imellem. Endvidere skulle medlemmerne være hinanden til gensidig støtte i deres virke, bl.a. gennem rådgivning og udveksling af erfaringer. I begyndelsen afholdtes møderne på skift hos de forskellige deltagere, deraf navnet Rotary - p.gr.a. roteringen.

Kalundborg Rotary Klub har bestået siden 1948.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0