AnnonceLuk annonce
Håber på stor opbakning til demonstration på lørdag

04-04-2019

Styregruppen bag demonstrationen i Kalundborg er Nanna Jørgensen, Maria Neslo Christiansen, Jeanette Hansen og Christina Jensen,

Af Jens Nielsen

’Der skal gøres noget NU!’ Sådan lyder det i et forældreopråb, der spreder sig som en steppebrand på de sociale medier. Lørdag den 6. april går forældre på gaden i 57 byer landet over for at kræve bedre normeringer i daginstitutionerne. I Kalundborg starter demonstrationen kl. 13 på Solskinspladsen, og arbejdsgruppen bag arrangementet håber på flere hundrede deltagere.

DR2-dokumentaren ’Hvem passer vores børn’ og Folketingets nedstemning af forslaget om at drøfte minimumsnormeringer får nu forældre til at demonstrere over hele landet. Det er ganske almindelige forældre uden en organisation i ryggen, der har taget initiativet, og det har givet voldsom aktivitet på en lang række nyoprettede lokale Facebook-grupper, faktisk bliver der demonstration i 57 byer landet over nu på lørdag d. 6. april, også i Kalundborg.

Arbejdsgruppen bag demonstrationen i Kalundborg er klar med et stort program til de, forhåbentligt mange, deltagere som møder op på Solskinspladsen kl. 13.

”Der er delt flyers og plakater ud på stort set samtlige institutioner i hele kommunen, så budskabet burde være nået ud til alle, så nu håber vi bare at forældre, bedsteforældre og pædagoger bakker op om demonstrationen og møder op på Solskinspladsen,” siger Nanna Jørgensen, som sammen med Maria Neslo Christiansen, Jeanette Hansen og Christina Jensen, udgør den lokale styregruppe.

Styregruppen håber at flere hundrede vil støtte op og møder på Solskinspladsen i Kalundborg, lørdag kl. 13.

Stor opbakning

Lokalt har styregruppen bag demonstrationen næste lørdag, oplevet stor opbakning. Flere firmaer støtter med bl.a. en hoppeborg til børnene, der er kaffe og boller samt frisk frugt til dem som møder op på Solskinspladsen. Andre firmaer har tilbudt at printe de mange flyers og plakater.

Programmet for dagen ser således ud:

-Velkomst ved den lokale styregruppe.

-Forældrefortællinger fra kommunen. Forskellige forældres historier om oplevelser i institutionerne.

-Oplæg ved Cand.psych. Aut., Ph.d. Cathriona Cantio om vigtigheden af voksenkontakt for børns udvikling. 

-Fælleslege og fællessang ved idrætspædagog Christina Jensen.

Der kan følges med på facebookgruppen 'Demonstration for minimumsnormeringer i Kalundborg' samt på hjemmesiden hvorerderenvoksen.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0