AnnonceLuk annonce
Billedserie: H.M. Dronningen med vind i håret

14-06-2017

Arne Jensen var pilot for H.M. Dronningen. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Efter nogle travle dage i Kalundborg, afsluttede H.M. Dronningen sin officielle tur på en lidt utraditionel måde – nemlig i en rickshaw.

Hendes majestæt Dronning Margrethe II af Danmark afsluttede officielt nogle travle dage i Kalundborg, i forbindelse med sit sommertogt, siddende som passager i en rickshaw, fra Gisseløre til Kongeskibet, som cykelpilot, Arne Jensen fra ’Cykling Uden Alder’ kørte.

Solen skinnede fra en blå himmel, og vinden havde lagt sig en del, da H.M. Dronningen endelig var at skue i en rickshaw kørende ned langs havnekajen, i en lang kortage af rickshaws og politi, hvor Kongeskibet lå ved havneparken i Kalundborg.

Arne Jensen fortæller, at det var en stor oplevelse at cykle H.M. Dronningen af sted i en rickshaw.

”Det var fantastisk. Det var en stor oplevelse. Jeg synes, det var frisk gjort at stille op til det her. Vi havde faktisk en kort snak, da der var indlagt et min. pause undervejs. Her takkede jeg faktisk dronningen for at være så frisk, at hun stillede op til det her mere utraditionelle arrangement. På den måde anerkender hun jo netop de mange frivillige piloters arbejde. Dronningen siger ikke så meget, men hun er meget smilende, og formel på en uformel måde. Forstået således, at selvfølgelig overholder man etiketten, men det er ikke anstrengt. Hun er behagelig og har et godt humør,” siger Arne Jensen, der var cykelpiloten, der cyklede H.M. Dronningen fra Gisseløre til havneparken i Kalundborg.

Da H.M. Dronningen var sat af foran Dannebrog, hvor rigtig mange mennesker var mødt op for at vinke farvel til Majestæten, gik hun hurtigt ombord på kongeskibet, hvor også borgmester, Martin Damm, viceborgmester Peter Jacobsen, Kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen og vicedir. for Statsforvaltningen, Torben Sørensen gik ombord for at sige officielt farvel til H.M. Dronningen.

Majestæten kom dog ned igen et lillestykke tid senere, da det endnu ikke var helt tid til at sige farvel til Kalundborg, da H.M. Dronningen valgte at tage på privat besøg på Lerchenborg Gods, hvor gode venner bor.

H.M. Dronningen tog endelig afsked med Kalundborg kl. 16 onsdag eftermiddag, hvor det smukke kongeskib ’Dannebrog’ stævnede ud i høj sol.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0