AnnonceLuk annonce
H.C. Andersen var et hit på Lerchenborg

06-09-2018

Susse Wold læste eventyr op i forbindelse med H.C. Andersen arrangement på Lerchenborg i går aftes. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Projektet H. C. Andersen Art Center blev i går præsenteret for flere hundrede mennesker, da Susanne Weihe, der er primus motor på projektet, havde inviteret til foredrag, eventyroplæsning og mad på Lerchenborg i går aftes.

Idéen om et H.C. Andersen Art Center er mere end blot en idé. Projektet er på Finansloven, og det giver en blåstempling til at søge de fonde, der skal til for at Art Centeret kan blive til virkelighed.

Folketingsmedlem Jacob Jensen (V) var med til arrangementet, og er en klar fortaler for, at H C. Andersen Art Center skal ligge på Lerchenborg i Kalundborg.

Jeg er stolt over at kunne være med til at påvirke i positiv retning med dette projekt. Millionerne er vigtige, men det er den blåstempling, som det giver at komme på Finansloven, også. Det vil åbne dørene for fondene. Vi har at gøre med en diamant i Danmarks kulturelle historie, og det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til projektet, også i lokalsamfundet – det bekræfter mig også i, at det er rigtig set,” siger Jacob Jensen.

Ikke en konkurrent

Det var vigtigt for Johs. Nørregaard Frandsen, der er professor & centerleder ved H.C. Andersen Centret i Odense, at fortælle, at Kalundborg ikke skal ligge i konkurrence med fx Odense, der huser H.C. Andersens barndomshjem, og er et yndet sted for turister at komme.

”Kalundborg er ikke en konkurrent til Odense, tværtimod. Vi skal samarbejde. Danmark skylder H.C. Andersen noget. H.C. Andersen er Danmark, og Danmark er H.C. Andersen. Der er masser af nationale midler i Kierkegaard, nu er det Grundtvig, og H.C. Andersen er selvfølgelig den næste, og det kan Lerchenborg og Kalundborg bidrage med,” siger Johs. Nørregaard Frandsen.

Susse Wold læste eventyr

Inden der blev serveret mad fra Meny Kalundborg, læste Susse Wold tre eventyr op af H.C. Andersen, som kun en dygtig skuespiller kan. Hun fortalte, at hun var stolt over at være med til begivenheden, og levede sig i den grad ind i rollerne, da hun læste de tre eventyr op. 

”Jeg har glædet mig, og er stolt over at stå her i aften. Og det ville H.C. Andersen også have været,” siger hun.

Det er en selvejende institution, der arbejder på at etablere et H. C. Andersen Art Center på Lerchenborg, et projekt til omkring 200 mio.kr. Susanne Weihe, der til dagligt handler med kunst, og er bosat i Holbæk, står bag idéen til det store projekt, der altså nu kommer på Finansloven.

Læs også H. C. Andersen Art Center til 200 mio. kr. i Kalundborg og Lerchenborg projekt på finansloven


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0