AnnonceLuk annonce
Gysene kommer som en steppebrand fra scenen

21-11-2018

Der er gib, gys og gags for alle pengene, når Teaterformidlingen Femkanten præsenterer forestillingen Dracula med den klassiske masketeatertrup Theatret Thalias Tjenere. Det sker på Kalundborg Gymnasium torsdag d. 29. november kl. 19.

Alle kender til historien om grev Dracula, den blodsugende vampyrgreve fra slottet i Transsylvanien, der næres af blod fra unge piger. Fortællingen stammer fra en roman af Bram Stoker fra 1897 og har vist sig at være usædvanlig levedygtig. Utallige er de film, bøger og teaterstykker, der er inspireret af denne klassiske gyser.

Thalias Tjenere

Således også den århusianske teatergruppe Thalias Tjenere, som har specialiseret sig i klassisk masketeater. Ensemblet blev dannet i 1993 af en gruppe skuespillere fra Dell’Arte International School of Physical Theatre i Californien. De har lavet en forførende og på samme tid uhyggelig og komisk udgave af den klassiske fortælling. Thalia er komediens muse i den græske mytologi og afbildes gerne med en maske i hånden.  I denne forestilling bærer skuespillerne forskellige masketyper, men er i øvrigt klædt i 1897-kostymer.

Ikke for sarte sjæle

Masketeater er en ældgammel tradition. Vi ser det i det klassiske teatersymbol med de to masker, den glade og den triste. Og maskerne kan noget særligt. De kan berøre os dybt, og de kan få os til at grine. Theatret Thalias Tjenere er Danmarks førende masketeater og de spiller deres Dracula på Kalundborg Gymnasium torsdag d. 29. november kl. 19. Forestillingen er ikke egnet for børn under 10 år på grund af de voldsomme effekter, men for alle andre aldre er det en familieforestilling, der kan bringe folk sammen i gys og grin.

Billetter til forestillingen kan skaffes via Femkantens hjemmeside www.5kanten.dk

Blod, gys og gags

Handlingen er stort set den klassiske, hvor man følger den lille Lucy, som falder i tænderne på den grumme grev Dracula, et menneskelignende monster, som lever af menneskeblod. Her folder teatret sig så ud med gru og gysereffekter som knirkende kister, løsrevne hænder, store kanyler samt lumpne lydeffekter og almindelig splatter, som nok kan få håret til at rejse sig på publikum. Det er uhyggeligt, men også grotesk komisk. Ind imellem bliver uhyggelighederne fremstillet som i en stumfilm fra tyverne.

Kend din vampyr

Heldigvis får vi også indblik i, hvordan man undgår at ende i tænderne på en vampyr. Udrydde dem kan vi ikke, for de er en del af os selv. Men vi kan genkende dem og beskytte os imod dem.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0