AnnonceLuk annonce
Guld til Røsnæs Vin

07-07-2019

Vinbonde Betina Newberry med beviset på at de to dessertvine har modtaget hver en guldmedalje. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

På Dyrehøj Vingård på Røsnæs kan man næsten ikke få armene ned, fem af vingårdens vine er netop blevet tildelt henholdsvis to guldmedaljer og tre sølvmedaljer, i en af Europas største konkurrencer for vine dyrket på økologisk dyrkede druer.

Det er i konkurrencen, 10th grand international organic wine award 2019 i sydtyskland, at medaljerne er blevet tildelt Dyrehøj Vingård.

I alt deltog godt 1000 vine fra 28 lande.

Solaris Prestige og Solaris Muscaris har begge opnået er ærefuld guldmedalje, begge dessertvine, og det er faktisk første gang at vingården har fremstillet Solaris Muscaris vinen.

”Det er første gang vi laver den her vin, så det kan da godt være vi skal satse på den fremover,” griner Betina Newberry, vinbonde på Dyrehøj Vingård, og fortsætter,

”Her er vi nede at sortere på drue niveau, der tager vi en klase druer ud, og så dem der ligner tørre rosiner med gråt hår på, dem tager vi fra, og dem er der måske kun få stykker af i en klase, så der kræver nogle plukkere som gider sortere og som gør det med kærlighed.”

Vingårdens vine som opnåede sølvmedaljer er, Solaris reserve, den mousserende Pinot Noire, samt Souvignir Gris.

Det er langt fra første gang at Dyrehøj Vingård modtager medaljer for deres vine i internationale konkurrencer.

”Det giver troen på at vi godt kan lave god vin i Danmark, og især her på Røsnæs,” siger Betina NewberryFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0