AnnonceLuk annonce
Grønt lys til at køre studentervogn

03-06-2020

Der bliver alligevel masser af glade studenter i gaderne i år. Arkivfoto: Jens Nielsen

Regeringen har sammen med Folketingets partier besluttet, at årets studenter og andre, som færdiggør ungdomsuddannelse, skal have lov at fejre deres eksamener med vognkørsel.

Også i år vil pyntede busser og lastbiler med glade hueklædte unge pryde gaderne, når årets studenter springer ud. De unge, som snart afslutter deres ungdomsuddannelse får – trods COVID-19 – lov at fejre deres eksamen med vognkørsel, Det skriver Børne- og Undervisningsministriet i en pressemeddelelse.

Regeringen og Folketingets partier har valgt at give mulighed for studenterkørsel og andre uddannelsesafslutninger, men under forudsætning af, at det foregår klassevis.

De nærmere retningslinjer for forsvarlig gennemførsel af arrangementerne er under udarbejdelse. 

”For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i Coronaens tegn. Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Af hensyn til smittetrykket skal der tages forholdsregler i forbindelse med fejring af afslutninger på uddannelser som translokation, dimissioner og lignende arrangementer. Her bør fejringerne foregå ved, at man kun samles klassevis og holdvis – og ikke i større forsamlinger. Der vil dog være mulighed for, at nærmeste familie også kan deltage.

Retningslinjerne for både studentervognkørsel og andre afslutningsarrangementer for hele uddannelsesområdet vil blive drøftet med sektoren og ventes at være klar inden for de næste dage.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0