AnnonceLuk annonce
Gratis til Samsø

16-06-2021

Der bliver mulighed for gratis ture med Samsøfærgen i løbet af sommeren. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Regeringens sommerpakke giver igen i år mulighed for gratis færgeture for gående passagerer, cyklister og biler med handicapparkeringskort i juli, august og september 2021. På alle Molslinjens ruter bliver de gratis ture placeret midt i ugen – altså tirsdag, onsdag og torsdag. Man kan således bl.a. sejle gratis til Samsø.

Regeringens sommerpakke betyder, at gående og cyklende passagerer samt biler med handicapparkeringskort atter i år kan rejse gratis med færgerne i Danmark. I Kalundborg betyder det, at man kan komme gratis med Samsøfærgen flere dage om ugen. Sommerpakken 2020 var en stor succes – så stor en succes, at nogle af de mindre øer oplevede så mange gæster, at de lokale havde svært ved at få plads på færgen.

”Derfor er pakkens varighed blevet tre måneder, og derfor er vi blevet bedt om i år at sikre, at der bliver plads til, at de lokale kan komme frem og tilbage. Af den årsag vil vi placere de gratis ture på dage, hvor der normalt ikke er helt så meget trængsel,” forklarer Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Erfaringerne med sommerpakkerne 2020 gør også, at de gratis rejser igen i år skal købes online på forhånd. Gående, cyklende og folk med handicapparkeringskort skal købe helt som de plejer, og så bliver billetten refunderet, når den er brugt.

Dem som allerede på forhånd har booket en billet som gående, cyklende eller handicappet til sommerpakkens periode, får også deres rejser refunderet helt automatisk. Dog skal rejsende med handicapparkeringskort på alle ruter på nær Bornholmslinjen, ringe ind og booke deres billet.

Der sejles altså gratis for gående og cyklende passagerer samt biler med handicapparkeringskort på tirsdage, onsdage og torsdage i alle ugerne frem til sommerpakkens udløb den 30. september. Sidste år rejste omkring 300.000 gående og cyklende passagerer i sommerpakken på Molslinjens færger.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0