AnnonceLuk annonce
Gratis hjertestarter til indsamlere

15-08-2020

Når Hjerteforeningen søndag den 30. august holder dør-til-dør-indsamling, går de indsamlede midler til hjertestartere til danskerne. Modelfoto.

kontakt@tv-kalundborg.dk

På gådigtilenhjertestarter.dk kan man melde sig som gruppestarter til Hjerteforeningens Landsuddeling søndag den 30. august, og være med til at bestemme, hvor lokalsamfundet skal have en ny hjertestarter sat op. 

Når Hjerteforeningen søndag den 30. august holder dør-til-dør-indsamling, går de indsamlede midler nemlig til hjertestartere til danskerne – fordi hjertestartere redder liv, og fordi hvert sekund tæller, når hjertet stopper

På baggrund af Landsuddelingen 2019 har Hjerteforeningen sat ca. 400 hjertestartere op i det ganske land. Det anslås, at Landsuddelingen derved kan tilskrives op mod 40 procent af alle de hjertestartere, der det seneste år er registreret i Danmark som døgntilgængelige. Det tal håber Hjerteforeningen at overgå i 2020.

”Vi ved, at hjertestartere redder liv, og vi ved, at hjertestartere skal være placeret tæt på det sted, hvor hjertestoppet finder sted, for at hjertestarteren bliver hentet og har effekt. Hver dag bliver 15 personer ramt af hjertestop uden for hospital – fædre, mødre, søskende, bedsteforældre, venner og kolleger. Mange af dem kan med en hurtig indsats reddes tilbage til et godt liv,” siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen. 

Konceptet for Landsuddelingen er enkelt: Saml en gruppe, der går mindst 15 indsamlingsruter. Derefter modtager gruppen en gratis hjertestarter, som gruppen selv beslutter placeringen af – professionelt monteret i et varmeskab af en elektriker fra TS-gruppen.

Ny serviceaftale
Som noget nyt tilbyder Hjerteforeningen ét års ServicePlus-aftale, så man ikke skal bekymre sig om overvågning af hjertestarteren, service og eventuelle reparationer. ServicePlus-aftalen indbefatter døgnovervågning af hjertestarterne, så eventuelle fejl opdages og udbedres med det samme.

”Hjertestartere giver ekstra tryghed, men kun hvis man ved, at hjertestarterne fungerer. Desværre er det ikke alle hjertestartere, der bliver holdt funktionsdygtige. Derfor har vi brugt kræfter på at udvikle en ny ServicePlus-aftale, som vi anser som et godt tilbud til alle dem, der har gået for en hjertestarter i 2019 og som går i 2020. Man behøver ikke at finde dankortet frem, for man kan i stedet gå sig til den ekstra sikkerhed,” siger Anne Kaltoft.

I første omgang bliver de hjertestartere, der sættes op som resultat af Hjerteforeningens Landsuddeling søndag 30. august, omfattet af den nye ServicePlus-aftale. Også Zoll-hjertestartere fra sidste års Landsuddeling kan blive omfattet af aftalen.

Læs også Ikke mange gratis hjertestartere til Kalundborg

Fakta om landsuddelingen
Søndag d. 30. august 2020 afholder Hjerteforeningen for anden gang Landsuddeling. Alle kan starte en gruppe, og Hjerteforeningen giver hjertestartere til alle grupper, der tilsammen dækker mindst 15 indsamlingsruter den 30. august. Man kan deltage i en gruppe med naboer, familie, kolleger, sportsklubben osv. 

Man behøver ikke gå i det lokalområde, hvor hjertestarteren skal hænge. En mormor kan fx gå en rute i Hanstholm, så der kan komme en hjertestarter op uden for barnebarnets badmintonklub i Hvidovre. Det tager ca. to timer at gå en rute. Du kan også støtte den gode sag uden at deltage i en gruppe.

Går man som gruppe 15 indsamlingsruter tilsammen, får gruppen:

  • En kvalitetshjertestarter
  • Et udendørs klimaskab til hjertestarteren
  • Montering af autoriseret elektriker
  • Et gratis Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning
  • Et års ServicePlus-aftale (overvågning og fuld service, så hjertestarteren er funktionsdygtig).

Læs mere og tilmelding på www.gådigtilenhjertestarter.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0