AnnonceLuk annonce
Gratis affaldskit til frivillige affaldsindsamlere

10-01-2021

Af Jens Nielsen

Kalundborg Kommune tilbyder nu et gratis affaldskit til frivillige affaldsindsamlere, lige som Kalundborg Kommune nu også er blevet tilmeldt konceptet ’Ren Natur’.

Frivillige affaldsindsamlere kan fremover få udleveret et gratis affaldskit, bestående af en affaldssnapper, en refleksvest, to affaldssække, to sækkemærker samt et par handsker. Det har Teknik- og Miljøudvalget netop godkendt på deres seneste møde.

Affaldskit vil kunne bestilles via kommunens hjemmeside ved hjælp af en simpel selvbetjeningsmetode. Affaldskit vil herefter kunne afhentes på bibliotekerne, Borgerservice, Rådhuset samt på havnekontoret i Havnsø og på Sejerø. Låneudstyr kan fortsat afhentes på materielgården, Rynkevangen 13 i Kalundborg. 

”Der er mange som selv tager initiativ, både lokalråd, beboerforeninger men også private, til at samle affald ind, og det er så det vi prøver at gøre lidt nemmere nu, ved at man kan hente et affaldskit på biblioteker, borgerservice, Havnsø Havn og på Sejerø,” fortæller Jakob Beck Jensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget, og fortsætter,

”Det er jo dejligt, at så mange gør en frivillig indsats, og det sender jo også nogle signaler til dem som smider affald i naturen, at det skal man stoppe med.”

Kalundborg Kommune vil inden længe lave en kampagne omkring det nye tiltag med gratis affaldskit.

’Ren Natur’

Teknik- og Miljøudvalget besluttede tilbage i 2018, at Kalundborg Kommune ikke skulle deltage i konceptet ’Ren Natur’, men administrationen har foreslået, at Teknik- og Miljøudvalget genovervejer muligheden for, at kommunen tilslutter sig projektet i 2021 med en efterfølgende evaluering.

Flere foreninger og frivillige ildsjæle i kommunen har de seneste år efterspurgt kommunens deltagelse i ’Ren Natur’, så derfor har udvalget netop sagt ja til at blive en del af konceptet ’Ren Natur’.

Konceptet ’Ren natur’ danner rammen om et fælles ansvar for affaldsfrie lokalområder. Der udbydes sponsorerede indsamlingsruter til lokale foreninger og grupper af ildsjæle. Kommunens rolle er i samråd med Hold Danmark Rent at foreslå og godkende indsamlingsruter og efterfølgende afhente det indsamlede affald.

Økonomiske konsekvenser

Indkøb af affaldsudstyr og sækkemærker vil årligt koste cirka 100.000 kr. og deltagergebyret til projekt ’Ren natur’ vil koste 20.000 kr. Begge dele foreslås finansieret inden for den afsatte budgetramme på 250.000 kr.  


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0